Додати запис

Волинь - лідер поліцейсько-прокурорського свавілля

Під керівництвом голови Волинської ОДА Бориса Клімчука Волинська область перетворилася у лідери за рівнем поліцейсько-прокурорського свавілля щодо активістів акцій громадянського протесту проти чинної влади.

Сьогодні ми спостерігаємо конвульсійні спроби режиму Януковича втримати контроль над країною. Влада не чує народ, його вимоги. Навпаки вона вдається до репресій, залякувань. Правоохоронні органи продовжують деградувати.

Прокуратура фактично перетворилась у придворну установу Партії регіонів. І сумнівну першість серед усіх областей за рівнем переслідувань активістів Євромайдану посідає Волинська область.

Напевно, це єдине «досягнення» голови Волинської ОДА Бориса Клімчука. Саме за його правління Волинь стала лідером поліцейсько-прокурорського свавілля щодо активістів акцій громадянського протесту. Попри ухвалення закону про зняття відповідальності за участь в акціях протесту, активістів майданів в Україні та на Волині продовжують репресувати.

Тому ми розпочинаємо збір підписів за звільнення голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та голови облради Володимира Войтовича.

Нічим іншим як абсурдом виглядають наміри Волинської обласної прокуратури заборонити через суд усім органам місцевого самоврядування приймати критичні заяви з приводу стану справ в країні, давати оцінку діям центральних органів влади.

26 грудня Волинський окружний адмінсуд скасував звернення Ківерцівської міськради, в якому висловлювалася недовіра Януковичу та вимагалася відставка уряду Азарова і нові вибори парламенту. Аналогічні судові рішення готуються щодо усіх рад області. Це означає, що місцевим радам хочуть безпідставно заборонити висловлювати свою політичну позицію щодо стану справ в державі та критикувати Януковича.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вчись жити по Закону! Бла-бла.. кінчилось.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=BVCbElEaO7k&feature=youtu.be
Відповісти
Прикро, коли народні депутати, тобто законотворці, засвідчують про свій правовий нігілізм:
- у нас немає поліції а є міліція,
- яким нормативно-првовим актом в Україні передбачено звільнення з посади голови виконавчої влади області шляхом збору підписів, і яка кількість підписів має бути ?
- аналогічне запитання і щодо голови обласної ради ?
- чи можуть органи місцевого самоврядування приймати рішення, котрі не входять у їх компетенцію, і яка юридична сила таких рішень ?
Питання як кажуть риторичні...Повчитись би народному депутату хоча елементарних основ правознавства, адже ми прагнемо до правової держави.
Відповісти
мне тоже очень интересно, наши депутаты читают законы украины или уверены что все идиоты-одень вышиванку и все лохи в кармане
Відповісти
з музикально-тракторною освітою Вітіва основи правознавства знати?
Відповісти
клімчук намагається переконати януковича що в нього все під контролем. тому і волинь серед лідерів. в іншому - серед аутсайдерів.
Відповісти
У демократичній державі (якою де-юре є Україна)кожна людина, група людей, спільнота або орган, що її представляє, має право на висловлення своєї думки. Це може не мати жодних процедурно-юридичних наслідків, але ніхто цього не в праві заборонити, поки це відбувається у законний спосіб.
Відповісти
"Я могу быть не согласен с вашим мнением, но я отдам жизнь за ваше право высказывать его. (Вольтер)
Відповісти