Додати запис

Троє в одному човні, не рахуючи Молотова...

4 лютого в Нововолинську відбудеться сесія міськради. Вочевидь, вона буде галасливою.

Мер посилив свої позиції, заручившись підтримкою так званої народної ради. Однак це не лише 25 лояльних до нього депутатів, а й 25 майданних активістів, які конче хочуть трохи "порулити".

Аби каналізувати (злити) їхню революційну енергію, їм уже підкинули "проблему №1".

Ні, це не корупція й не побори у школах, садках, лікарні. Не дерибан бюджетних коштів у мерії. Не безправність простої людини в різних кабінетах та інстанціях. І навіть не відсутність нових робочих місць у нашому все ще шахтарському місті, де знову закривають шахти.

Проблема №1 у Нововолинську, як з'ясувалось на першому засіданні "народної ради", - це наявність осередку регіоналів.

Полювання на відьом завжди було улюбленою розвагою юрби. І з цього завжди користалися правителі різних рівнів.

Коли розпашілий від власної хоробрості натовп тягне на Майдан Незалежності, до пам'ятника поетові, партійну вивіску і переможно спалює її - чиновники задоволено потирають руки. Ворога знайдено! Стрілки переведено! Можна й надалі стригти своїх баранів...звиняйте, виборців і платників податків.

Платники податків цього й не помітять - за гарячими дебатами про політику, співом патріотичних пісень і переглядом роликів про спалення ненависної вивіски.

Маніпулювати масовкою, хай навіть вона складається з недурних і непоганих людей, легко. От хоч би й на засіданні "народної ради" в Нововолинську.

Простенький рецепт р-р-революційної заварухи. Беремо одненького юного патріота, схильного до політичної істерії. Правильно добираємо президію на сцені: геть не відомий загалу патріот-головуючий та депутат-медик - близький приятель мерського заступника-медика.

А далі хитроОпо формуємо порядок денний засідання.

Пункт найперший, 1-а: щоб депутати міськради в офіційному зверненні зажадали від регіоналів негайного виходу з партії!

Усе, заваруха готова!

Понад третину часу на своєму першому засіданні "народна рада" буде обговорювати цей "першочерговий захід". Не боротьбу з корупцією серед міських чиновників (хоча створити антикорупційну комісію давно пора!), а заборону символіки ПР і заборону членства у ПР і КПУ.

Зрештою, ухвалять: депутатам міськради звернутися до всіх членів ПР і КПУ, щоб мерщій повиходили зі своїх партій.

Запасаємось революційними цукерками від фірми "Рошен" і дивимось, як усі нововолинські "неправильні" члени покаються, посиплють голову попелом і спалять партквитки під офісом своєї неправильної партії.

Особливо стежимо за руками керуючого справами міськради Леоніда Кошлатого. Бо цей соратник мера теж там... у "злочинному кублі", уявляєте?

За дивним збігом, офіс ПР сусідить із приватним закладом отого самого депутата-медика - Олега Тивонюка. По життю цей пан ішов у ногу з регіоналом Сиротюком. Вони разом господарюють у супермаркеті "Край" (це спільний бізнес регіонала і бютівця).

Та й лазню, де регіонали орендують офісець, викупив свого часу саме Сиротюк. Отже, від приватної власності бютівця контору регіоналів відділяють лічені метри.

А на першому засіданні нової нововолинської "влади" пролунав вельми показовий діалог. МІж Тивонюком (заступником голови "народної ради") - і юним любителем ультрареволюційних гасел.

- Заборонити партійну символіку регіоналів у нашому місті! - вимагає хлопець із залу.
- Ви вже її спалили, Тарасе, - відповідає зі сцени Тивонюк і багатозначно усміхається.
- А якщо появиться?..
- Іще раз спалите! - радить Тивонюк і зловтішно сміється.

Проте добре сміється той, хто сміється останнім.

Гарячі хлопці - нечлени "народної ради" (тобто не контрольовані ані Тивонюком, ані секретарем міськради Рожелюком, ані навіть мером) можуть знічев'я запустити який коктейль у вікна одіозного офісу. Щоб ліквідувати "злочинне кубло злочинної банди, у якої руки по лікоть у крові".

Бо ж як там радив-натякав привселюдно полум'яний стоматолог-депутат: "То спалите ще раз!"

Ролик зі спаленням партвивіски, переможно викладений іншим членом "народної ради" в інтернеті як головне завоювання свідомих нововолинців, молоді-гарячі давно подивились. А руки сверблять. А їхати "на Київ" далеко, холодно й лячно...

Отож припускаю: буде коктейль місцевого розливу.

І якшо шо - червоний півень дзьобне не лише офіс регіоналів. Він умить переметнеться на власність бютівця Тивонюка. Він не розбиратиме, хто в міській чи народній раді дружить із ким і проти кого.

І що Сиротюк (власник лазні з офісами) нещодавно вийшов-таки з ПР, а Тивонюк (власник сусіднього закладу) має правильний партквиток, червоному півневі буде глибоко фіолетово...

Отака фігня, малята.

І завважте: я просто прогнозую...

Адже рушниця, що висить на сцені у першому акті, неодмінно стріляє у третьому.

І не факт, що вона стріляє по чужих...

А на сесії завтра буде суперцікаво! Бюджетний пиріг під політиканський шумок ділитимуть...

Наталя Камишникова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тут до чого? Провінційні ідіоти...
Відповісти
Молотов - він і у провінції Молотов. А ідіоти - вони й у Луцьку чи Києві ідіоти.
Так шо без ярликів.
Відповісти
Жаль, жаль, що ви так палко захищаєте ригоаналів. Змініть свідомість, не служіть бандитам, вбивцям, катам українського народу.
Відповісти
Ви жартуєте чи так знічев'я брешете? Погугліть, почитайте, що ж то я пишу і кого від кого захищаю. Прикиньте - навіть вас, від вашого упередженого "прокурорства".
Відповісти
об'єктивно і неупереджено
Відповісти
дякую:)), щиро.
Відповісти