Додати запис

Колишній голова Володимир-Волинської райради вперто не хоче прощатися з посадою

Більше тижня не може приступити до виконання своїх обов’язків новообране керівництво Володимир-Волинської районної ради. Замість того аби перебувати на робочих місцях і займатися проблемами району голова райради Андрій Оніщук та його заступник Павло Карпюк змушені ходити на допити у міліцію.
Ще 25 січня 2014 року було проведено позачергову сесію Володимир-Волинської районної ради. На ній дві третіх депутатського корпусу, шляхом таємного голосування, висловили недовіру голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі. Також депутати прийняли добровільну відставку Степана Слащука з посади голови районної ради.
На наступній позачерговій сесії 29 січня з дотриманням усіх законних норм було обрано нове керівництво районної ради. Очолив її член ВО «Батьківщина» Андрій Оніщук, а заступником став свободівець Павло Карпюк.
Втім, чи то за чиєюсь вказівкою під тиском, чи то навмисне, аби дестабілізувати ситуацію в районі, але екс-голова райради та колишній «регіонал» Степан Слащук зненацька передумав і не підписав рішення про власне звільнення. Не підписав пан Слащук і рішення Володимир-Волинської районної ради про висловлення недовіри голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі.
Якщо поглянути на ситуацію зі сторони, то на перший погляд здається, що в районі двовладдя. Насправді ж його немає. Є просте вперте небажання віддавати владу «регіоналами» та їх приспішниками. І про це свідчать абсурдні, а подекуди по-дитячому наївні вчинки екс-голови райради Степана Слащука.
Так, 31 січня 2014 року пан Слащук відмовився передати ключі від сейфу, печатку та звільнити кабінет голови районної ради і під надуманим приводом викрадення жорсткого диску зі службового комп’ютера викликав слідчо-оперативну групу Володимир-Волинського МВ УМВС. Уважно оглянувши службовий комп’ютер екс-посадовця, правоохоронці зникнення жорсткого диску не виявили. Цікаво, чи притягнений екс-очільник району до відповідальності за безпідставний виклик міліції?
Побачивши як старе керівництво прикипіло і серцем, і душею до чиновницького крісла частина працівників апарату районної ради ігнорує вказівки новообраного голови Володимир-Волинської районної ради Андрія Оніщука і в той же час виконує вказівки попереднього голови ради. Така «виконавська дисципліна» призводить до паралічу роботи представницького органу, адже 3 лютого мала відбутися сесія на якій мали прийняти бюджет району. Втім, сесію було з невідомих причин відмінено.
«Крім того, секретаріатом та головою Володимир-Волинської районної ради сфальсифіковано протокол позачергової сесії Володимир-Волинської районної ради, що відбулася 25 січня 2014 року. Зокрема, в протоколі відсутні відомості про пленарне засідання ради 25 січня 2014 року та вся процедура таємного голосування з розгляду питань висловлення недовіри голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі та прийняття відставки Степана Слащука з посади голови районної ради», - розповідає Павло Карпюк, який тепер разом з Андрієм Оніщуком змушений ходити на допити у міліцію.
Справа в тому, що екс-голова райради знову звернувся до міліції, але вже із заявою, що йому, нібито, перешкоджають у його депутатській діяльності.
Ця заява послужила своєрідним спусковим механізмом для правоохоронних органів. Було створено цілу слідчу групу, яка покликана розібратися в даній ситуації. Але найдивнішим в цій ситуації виглядає той факт, що на жодній із «кадрових» сесій правоохоронці не були. Коли висловлювали недовіру керівництву району представник прокуратури не дочекався закінчення сесії і пропустив сам момент таємного голосування. Не було жодного силовика і на сесії 29 січня, коли обирали нове керівництво району.
«У мене складається враження, що правоохоронці не ходять на районні сесії, а про прийняті рішення розпитують на допитах. Усі питання, які ставилися слідчими та прокурорами мені і Павлу Карпюку не стосувалися перешкоджання депутатській діяльності пана Слащука, а були направленні на з’ясування процедури прийняття рішень Володимир-Волинською районною радою 25 та 29 січня 2014 року, про звільнення з посад колишніх очільників РДА та районної ради та обрання нового керівництва», - зазначає Андрій Оніщук.
У новобраного керівництва району складається враження про те, що прокурор збирає докази для звернення до суду з позовом про скасування законних рішень Володимир-Волинської міської ради.
«Вважаю, що така ситуація Володимир-Волинському районі, є наслідком бездіяльності правоохоронних органів, та прокуратури і веде до дестабілізації і так напруженої політичної обстановки в районі, саботажу та порушення нормальної роботи органу місцевого самоврядування», - підкреслив Павло Карпюк.

Ярослава Вознюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нема боягузів в сім'ї СЛАЩУКІІВ...
Відповісти
Щось довго немає коментарів. Напевне усі коментатори на допитах.
Відповісти
новообраний в свій час накерувався
Відповісти
То нехай депутати які висловили недовіру викинуть покидьків з кабінетів та поміняють замки на дверях та й усе...
Відповісти
Та хай ше потішаться з тиждень, що вони "круті перці", потім всеодно повишвиряють їх мітлою під зад.
Відповісти