Додати запис

Роздуми на тему Самооборони Майдану

На Майдані багато різних людей - міцних, слабких, сміливих, боязливих, швидких, повільних. Всі вони складають так звану Масу Майдану. Особливістю Маси є те, що вона сильно відрізняється від людей з іншого боку барикад - військових та беркуту.

Різниця ця має як плюси, так і мінуси. Плюс в тому, що бійці Маси мають більш легке спорядження і є значно мобільнішими на полі бою - можуть швидко відступати і швидко атакувати.

Мінус в тому, що із-за слабкого захисту їх легше поранити, а із-за неоднорідності публіки, найслабкіші, або ті, кому не пощастило - легко потрапляють в полон до ворога.

Головна перевага Маси - в неї реально багато бійців.

Головний мінус - вони абсолютно не організовані, можуть бігти на провокацію, втікати від неіснуючої загрози і врешті Маса може створювати проблеми сама собі.

Для усунення мінусів Маси існують загони Самооборони. Вони найчастіше такі ж "бійці" як і в масах, але вони організовані, тобто слухають команди, а не крики провокаторів чи ворогів.

На практиці, коли беркут атакує, Маса розбігається, чекаючи слушного моменту для контратаки. Завдання Самооборони - затримати атаку хоча б на кілька секунд, щоб дати можливість втекти з поля бою слабким і перегрупуватись Масі в режим атаки.

Завдання в Самооборони не просте - міцно тримати стрій, не дивлячись на кількісну чи якісну перевагу ворога і чекати прямої сутички лоб-в-лоб зі звірями, які все життя вчаться бити і вбивати.

Насправді не все так драматично і якщо проаналізувати стан справ розумієш, що в Самообороні значно безпечніше, ніж в будь-якій іншій бойовій силі.

По-перше, екіпіровка типового самооборонівця зараз мало поступається екіпіровці беркутівця, чи військового. Якою агресивною не була б атака і яким би сильним не був удар, все-одно левова частина його припаде чи то на щит, чи на бронежилет, чи шолом.

З іншого боку, є розуміння і усвідомлення основного принципу боротьби Самооборони - не кидати своїх.

Ключовим фактором звичайно є організованість. Кожна сотня Самооборони має своє місце, своє завдання і свою функцію. Це важливе тактичне утворення, яке має на меті переламати хід битви.

Так що ви не соромтесь і гайда у Волинську січ. Досвід і враження незабутні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а то не встигнете....
Відповісти
Шкода що в Луцьку намає
Відповісти