Ноу-хау для незрячих: у Луцьку з'явиться тактильна плитка

Ноу-хау для незрячих: у Луцьку з'явиться тактильна плитка
Луцьк робитимуть доступнішим для незрячих: планують облаштувати тротуари спеціальною плиткою.

Про це стало відомо сьогодні, 26 жовтня, під час зустрічі представників Волинського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору “Генерація успішної дії” з представниками влади, - інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Радник рівненського міського голови з питань людей із інвалідністю, керівник Рівненського осередку ВГО людей із інвалідністю по зору “Генерація успішної дії” Петро Поліщук представив присутнім зразки тактильної плитки.

Він зауважив, що в Україні її виготовляють у Вінниці, Одесі та Дніпропетровську. У Рівному при реконструкції тротуарів влаштовують тактильну плитку. За його словами, уже близько 30 % підходів до пішохідних переходів влаштовані нею. Це дає можливість незрячим чи слабозорим людям комфортніше та безпечніше пересуватися містом.

Крім того, спеціальну плитку можна влаштовувати й у приміщеннях соціально значущих об'єктів. Петро Поліщук зауважив, що влаштування тактильної плитки передбачено діючими будівельними нормами, але, на жаль, це рідко хто враховує при реконструкції вулиць, будівель.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що на наступний рік плануватимуть при реконструкції вулиць влаштування тактильної плитки. Він дав доручення заступнику директора департаменту ЖКГ Миколі Осіюку вивчити, скільки коштує така плитка, де вона реалізується і які її особливості.

Ігор Поліщук зауважив, що у планах - реконструкція тротуару на вулиці Винниченка і необхідно буде її влаштувати з використанням тактильної плитки. За його словами, це може бути пілотним проектом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони вже обіцяли, що дороги взимку не будуть посипати сіллю і піском. І що? Закупили і сіль, і пісок.
Відповісти
"Ноу-хау" яким користується увесь світ, крім Луцька.
Відповісти
Останні новини
Ноу-хау для незрячих: у Луцьку з'явиться тактильна плитка
26 жовтень, 2017, 16:16