Українські дієтологи розповіли, що має бути на столі у Новий рік-2013

Українські дієтологи розповіли, що має бути на столі у Новий рік-2013
Дієтологи рекомендують українцям готувати на Новий рік справжнє м'ясо замість копчених ковбас чи сосисок.

Провідний дієтолог України Оксана Скиталінська скаржиться, що люди після свят лягають в лікарні із проблемами шлунка, йдеться у сюжеті ТСН.

Ціни на столичних базар поки що не зросли. Продавці нарікають, що на м'ясо покупці не заглядаються. Розбирають лише свинячі ратиці, тому що цього року на столі олів'є віддасть першість холодцю. До нього дієтолог радить хрін, а на базарі його можна придбати за 10 гривень. Хрін допоможе швидше перетравити їжу як і квашена капуста.

До м'яса птиці та риби спеціалісти радять не додавати майонез. Легкий та смачний соус можна зробити з журавлини. За кілограм журавлини на базарі просять 30 гривень. Продавчині відразу розповідають рецепти приготування соусу: слід покласти ягоди у невеличку сковорідку, долити води і потушкувати під кришкою, додати трошки солі цукру і потовкти.
«Від цукерок та печива на новорічному столі краще відмовитися, а ось шлунок за фрукти замість цукерок вам дуже подякує», - кажуть експерти.

Загалом обійдуться новорічні продукти містянам щонайменше у півтисячі гривень. Мінімальні закупки стартують із суми у 500 гривень. Сільські жителі кажуть, грошей майже не витрачають, мовляв всі продукти свої. До корисних продуктів за стіл радять взяти здоровий глузд - і не наминати все підряд, аж поки не стане важко дихати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна порада
ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Українські дієтологи розповіли, що має бути на столі у Новий рік-2013
26 грудень, 2012, 09:18