На Волині у плаванні змагаються тільки два міста

На Волині у плаванні змагаються тільки два міста
На Волині плавання як вид спорту доступне лише для жителів міст, адже басейни є тільки у Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському і Нововолинську.

Саме тому у змаганнях за програмою Спартакіади «Волинь спортивна» не перший рік беруть участь лише лучани і ковельчани, - повідомляє ВРД НСТУ.

Комплексний захід — Спартакіада «Волинь спортивна» започаткований десять років тому як альтернатива змаганням обласного рівня. Саме за результатами Спартакіади визначають перспективних претендентів на участь у підготовці до наступної Олімпіади. В Ріо-де-Жанейро реально міг потрапити лише один волинський майстер плавання — Віталій Алпатов.

Невеликий вибір, судячи з усього, буде і на Ігри у Токіо. Цього року у змаганнях «Волинь спортивна» взяли участь лише представники обласного центру і Ковеля. Можливість готувати спортсменів є також у ДЮСШ Володимир-Волинського і Нововолинська, але на змагання обласного рівня вони вихованців вперто не направляють, займаючись оздоровчими групами.

Лучанка Анастасія Дмитрієва двічі піднімалась на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, вигравши змагання на дистанціях 50 метрів вільним стилем і брасом, але результатами спортсменка поки не задоволена.

За три роки виконати норматив майстра спорту України цілком можливо, але щоб потрапити в поле зору тренерів збірних команд України, юній спортсменці доведеться докласти зусиль.

Тренери не полишають мрій про підготовку олімпійців. Віктор Самчук участь у Спартакіаді «Волинь спортивна» майже двох сотень спортсменів вважає достатньою кількістю з огляду на те, що в області є лише дев’ять 25-метрових басейнів.

Спортивних сюрпризів у спартакіадних стартах не було. На всіх дистанціях перемогли члени збірної області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині у плаванні змагаються тільки два міста
28 жовтень, 2017, 08:00