Мир ціною в життя: у Луцьку вшанували загиблих на війні Героїв. ФОТО

Мир ціною в життя: у Луцьку вшанували загиблих на війні Героїв. ФОТО
У Волинському академічному обласному український музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка зібралися сотні атовців та членів родин загиблих бійців, аби віддати шану волинянам, які поклали своє життя за мир та цілісність України.

Вечір-реквієм «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх» влаштували у Луцьку 29 жовтня.

Війна відкрила свій кривавий лік на Волині ще весною 2014 року. Відтоді 197 волинян, із яких 38 - лучани, віддали своє життя, аби війна не посунулася далі. Вона осиротила десятки волинських дітей та зробила вдовами десятки жінок. Нині на Волині близькі, рідні та побратим зібралися, аби вшанувати Героїв.

У холі драмтеатру розпочала діяти однойменна виставка, де розмістили фото захисників України із Волині. Низки із усміхнених чоловіків на фото вже немає серед живих. Їх побратими та рідні зупинялися біля та уважно розглядали фотографії героїчних волинських чоловіків.

Тим часом у залі розпочався вечір-реквієм. За час війни в Україні загинуло понад 3 тисячі військових та добровольців. Це означає, що кожного дня своє життя клали щонайменше 3 воїни. Відтак, на початку заходу капелан Михайло Бучак запропонував усіх разом помолитися за душі загиблих оборонців.

«Ми можемо помолитися соборно за кожного, кого не дочекалися додому, за кожного, хто своєю кров’ю освячує волю і незалежність нашого народу і нашої землі», - сказав Бучак. Після молитви озвучили імена усіх загиблих волинян, яких вшанували хвилиною мовчання

В пам'ять про полеглих українських героїв лунали тужливі пісні та сумна музика. На очах чималої кількоcті гостей блищали сльози.

«Ми дослідили, що наймолодшому волинянину, який загнув, було 18 років, наймолодшому лучанину - 20. Не кожен із них ще встиг полюбити, завести дитину, навіть не кожен встиг омріяти все, що хотів і реалізувати ці мрії у своєму житті. Тому хочеться, щоб Україна пам’ятала своїх Героїв, тому що Герої не вмирають, вони поміж нас. Поки є наші спогади, наша пам'ять – вони разом з нами. Це наша історія, наше майбутнє і історія майбутніх поколінь», - зауважила керівник громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «НАДІЯ» Любов Карабан. До слова, під час заходу її нагородили медаллю «За жертовність та любов до України».

Після урочистої частини гості заходу долучилися до покладання квітів до стенду Героїв Небесної сотні та загиблих на війні з Росією. Бійці АТО вишикувалися із прапорами, а нацгвардійці та капелани промарширували і поклали до стенду вінки.

Опісля волинські бійці поставили запалені свічки та вклонилися загиблим воїнам, а люди продовжували класти квіти. Надалі всі охочі вирушили до кладовища в Гаразджі, де на Алеї почесних поховань спочивають загиблі на війні лучани.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Мир ціною в життя: у Луцьку вшанували загиблих на війні Героїв. ФОТО
29 жовтень, 2017, 16:05