Відомо, що буде в луцькому РАЦСі

Відомо, що буде в луцькому РАЦСі
У Луцьку хочуть відкрити Центр інтегрованих соціальних послуг. Наразі планують створити робочу групу, що займатиметься напрацюванням схеми майбутньої установи.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцької міської ради, що відбулась у вівторок, 31 жовтня.

Про майбутній центр розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Він зазначив, що подібні установи вже функціонують у Вінниці, Києві, Харкові та Одесі.

«Ще на початку літа ми обговорювали це питання і воно є дуже актуальним. Ми плануємо в наступному році облаштовувати філію ЦНАПу в приміщенні РАЦСу. Буде дуже комфортно», - зазначив Поліщук.

«На сьогоднішній день основне завдання соціальної політики - це підвищення якості та рівня доступності соціальних послуг. Особливо для вразливих верств населення, сприяння ініціативності соціальних служб у розв'язанні найгостріших соціальних проблем. Вирішення цих проблем є важливим завдяки створення доступності усіх соціальних послуг в одному місці і в швидкому їх вирішенні. Наприклад, в Одесі 2 вересня 2017-го року було відкрито Центр інтегрованих соціальних послуг на базі департаменту праці та соціальної політики міста Одеси. Основна мета центру - запровадження повного циклу надання соціальних послуг у своєму місті та надання комплексної підтримки особам та сім’ям які опинились у складних життєвих обставинах», - розповів депутат.

Основним принципом роботи центру є комплексне вирішення питань соціального напрямку та одержання повного базового пакету послуг соціального характеру за різними напрямками.

«В зазначеному центрі є повний комплекс послуг працівників департаменту соціальної політики, пенсійного фонду, центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, служби у справах дітей. Центр інтегрованих соціальних послуг в такому форматі створює можливості для надання соціальних послуг відповідно до їх потреб у повному обсязі. Тому я вважаю, що наше місто повинно бути в авангарді цих позитивних реформ та змін і я вважаю, що нам необхідно також розпочати роботу із створення такого центру. В ньому працюватимуть працівники як культурного підрозділу Луцької міської ради, так і працівники державних органів. Єдине, що працівники державних органів не будуть працевлаштовані в міську раду. Їхнє робоче місце буде в цьому центрі соціальних послуг», - зазначив Поліщук.

«Прошу підписати розпорядження із створення робочої групи, у яку увійдуть представники вказаних мною підрозділів, напрацювати схему роботи, обрати приміщення. Я вважаю, приміщення РАЦСу для ЦНАПу підходить ідеально. І запустити цю роботу, щоб ми могли відкрити офіс. Щоб люди могли до нас приходити за соціальними послугами», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви наведіть лад у тому приміщенні ЦНАПу, що є, а то черги сумашедші.А, виходить, що РАЦС у місті Луцьку не потрібний. Може ЦНАП ще хоче забрати і повноваження РАЦСів, то тоді вже повний абзац.....
Хочу зазначити,що на відміну від ЦНАПу в РАЦСІ дійсно можна отримати якісно і швидко будь-яку послугу, що стосується реєстрації актів цивільного стану.Я боюсь навіть уявити, якщо це буде робити ЦНАП.
Відповісти
Мабуть новому керівництву приглянулось приміщення. Таке враження, що іншого приміщення немає. Я думаю,згодом там буде ще й торговий комплекс.Так... дожилися лучани
Відповісти
Чому ж керівництво міста не каже, а де буде рацс,чи може вже нам свята не потрібно. А навіщо. Всі в акваріум. Всіх під один дах. Може вже й до церкви новатори скоро добереться.
Відповісти
А де має бути ЗАГС?Ми з чоловіком планували розписатися літом. Знайомі казали що є гарний великий зал Луцькому ЗАГСі. А тепер виходить нічого не можна спланувати з нашою Владою!!
Відповісти
оце так новина. то ви лучани навіть не заслужиди у цієї влади мати приміщення для своїх весіль. це ж спеціальне приміщення для таких подій. краще б за те бабло що піде на реконструкцію і по карманах людям дах поремонтували чи труби.і так уже гуманітаркою завалили таке приміщення
Відповісти
Шановні можновладці схаменіться! З діда прадіда призначення ЗАГСів для урочистостей, для сімейних свят, які запам'ятовуються раз і на все життя! Не дурні ж будували це приміщення спеціально для цього! В ЗАГСІ ЦНАП? Вже зробили гуманітарку в приміщенні ЗАГСу! А одружуватись містяни будуть біля каменя під Бандеру, на площі?! Зашибись... йдем в Європу.
Відповісти
оце так новина. то ви лучани навіть не заслужиди у цієї влади мати приміщення для своїх весіль. це ж спеціальне приміщення для таких подій. краще б за те бабло що піде на реконструкцію і по карманах людям дах поремонтували чи труби.і так уже гуманітаркою завалили таке приміщення
Відповісти
А чому всюди виступає радник Луцького міського голови Ігор Поліщук? Невже Пустовіт неможе прокоментувати події в Луцьку?
Відповісти
Люди схаменіться вас знову дурять, під цим дивізом приберуть до рук і це приміщення. а на шо нам свято, нам шось попроще на площі, в кущах. хто ми - ми бидло! Такий палац прибрати до рук ото апетит.
Відповісти
Щось наша влада забрехалась. то Цнап у загсі то центр соціальних послуг. У місті багато організацій які надають соціальні послуги невже там місця мало.Може з цього палацу давайте будинок пристарілих зробим. то напевно чиясь "мадам сіжу" не влазить в одне крісло.
ото дива - обласний центр без загсу.
Відповісти
Полішук,за що ти так з лучанами?
Відповісти
Щось ти, Поліщук, не коментуєш, не даєш порад, вказівок, доручень, як вивести з кризи "Луцьктепло", як забезпечити квартирами черговиків. А що зроблено по адмінтерреформі ? Відповім за тебе - НІЧОГО. Ще раз допоможу. Щоб не виглядати м"ягко кажучи некомпетентним - то не твої функціональні обо"вязки. Ще тільки порадники містом не керували !
Відповісти