Створюють інтерактивну карту волинських водойм

Створюють інтерактивну карту волинських водойм
На Волині взялися за створення інтерактивної карти водних ресурсів області.

Про це йшлося сьогодні, 31 жовтня, під час наради з екологічних питань у Волинській облдержадміністрації, - пише Волинська правда.

Комунальне підприємство «ІАЦ «Волиньенергософт», працівники якого вже мають досвід розробки інтерактивних карт Волині, взялися розробляти інтерактивну карту водних ресурсів.

Як розповів директор підприємства Василь Дутко, ще 21 лютого була нарада, де прийняли рішення створити комп’ютерний інструмент, який би дозволяв наочно представити для доступу карту водних ресурсів. Тож управління екології та інші структури взялися за цю роботу спільно з очолюваним ним підприємством. Наразі ж приблизно четвертина об’єктів вже нанесені на карту. Немає, щоправда, поки інформації щодо ставків. Натомість вже є інформація про частину річок, озер та водосховищ.

Для прикладу, щодо річок, то на карту нанесуть, зокрема інформацію про назву, куди впадає, координати розташування гирла та витоку, ширину прибережної смуги, перспективи використання річки, відношення до природно-заповідного фонду тощо. До того ж, до інформації про кожен об’єкт можна буде додати аудіо, фото, текстову будь-яку іншу інформацію.

Розробники та ОДА як ініціатор створення ресурсу вважають, що його цільовою аудиторією будуть туристи, рибалки, а також ті, хто може скористатися водним об’єктом для гасіння пожеж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Створюють інтерактивну карту волинських водойм
31 жовтень, 2017, 15:18