Соціологи порахували, скільки українців визнають УПА

Соціологи порахували, скільки українців визнають УПА
Ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України підтримує чверть опитаних українців.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному Соціологічною групою "Рейтинг", пише ТСН.

Як повідомляється, 51 % опитаних не підтримують ідею визнання УПА. Ще 26% не визначились з цього питання.

Дослідники зазначають, що порівняно з 2010 роком кількість прихильників ідеї зросла з 20 до 23%, а противників зменшилася з 61 до 51%. Також зросла кількість невизначених з даного питання.

Ідея знаходить підтримку у понад 60% мешканців Західної України та близько чверті мешканців Центральної та Північної України. Натомість понад половина мешканців Сходу, майже 70% Донбасу і Півдня не підтримують ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України.

При цьому ідею більше підтримують в селах, ніж в містах. Найбільша кількість невизначених у даному питанні серед молоді, серед старших людей найбільший рівень непідтримки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И люди, и Нюрнбежский процесс высказались по этому поводу - это приспешники фашизма!
Они осознанно стали под стяги Гитлера и Гебельса, это не терпит никаких оправданий! Даже, если даже и они ставили за цель независимость.
Как говориться: "Добрыми намерениями, выстелена дорога в ад".
Відповісти
кпу.Навіть із неповаги не пишу з великої букви.москалику,чи може жиде,з тебе такий історик,як з гімна куля.Нюрнбержський суд судив нацистів,а за УПА там ніхто і не згадував,не то,щоб їх судити.Для деблоїда,я не хочу розповідати про визвольну боротьбу УПА,бо деблоїд це і првокатор, і демагог, і ворог української нації.А ворога треба знищувати.Що в недалекому часі і зробимо!
Відповісти
упа,моя тобі порада,хоча б інколи читай історію України,а не свободівські листівки:)
Відповісти
НЕ тобі,баране мені пропонувати,що мені читати.Якби ти хоч трохи мав смальцю в голові,то тут же в Інтернеті відкрив ВІКІПЕДІЮ Нюрнбергського процесу і не показував людям,який ти є баран,а разом і вся твоя кровопролитна к п у.
Відповісти
Я проти визнання воїнів УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України!!! Звичайно це моя суб.єктивна думка, але вона була сформована з великої к-сті матеріалів та розповідей пожилих людей. Воїни УПА - це бандюки, і це факт, а бандюків потрібно судити...судити за їхні розбійні напади на простих селян, за крадіжки, за численні вбивства матерів, дітей....і т.д.
Відповісти
У кожного своя думка, там всіх треба судити, а в першу чергу фашистів та кацапів,які не змогли між собою світ поділити і з цього всього все це почалося,а це вже ін. питання і воно не є таким важливим наприклад як і чому взагалі ці війни були..., от ви над цим краще задумайтеся: і кожен виживав як міг...,якби на каіапи та фашисти НІЧОГО Б ТАКОГО НІКОЛИ НЕ БУЛО!!! От краще тут пофілосовствуйте, а не думайте про дурниці, які завжди будуть спірними!!!
Відповісти
А опрос делали только в забегаловке "краивка"? или по всей Украине?
Відповісти
Слава воїнам УПА, людям,які у важкі часи стали на захист свого народу. Вони боронили рідну землю від червоної і коричневої чуми.
Історію України я знаю не з Краткого курса ВКП(б), а зі слів своїх прабабусь, дідусів.
Відповісти
пхахах. Они естественно тебе скажут что они хорошие были. Я к примеру тоже верю своим дедушкам и бабушкам. Они говорили что эти предатели стреляли красной армии в спину. И кому верить?
Відповісти
І правильно робили,що стріляли червоних,бо для УПА і для українця це такий же ворог,як і фашист.
Відповісти
а сколько крови украинцев на их руках? Твои бабушки и дедушки наврали что не трогали мирных жителей. а красно-армейцев они как трусы из подтяжка трогали.
Відповісти
и если бы не красная армия, то исход войны был бы другой. Не думаю что шайка предателей одолели бы фашистов.
Відповісти
Останні новини
Соціологи порахували, скільки українців визнають УПА
27 грудень, 2012, 10:54