Луцькі волейболістки капітулювали перед чемпіоном України

Луцькі волейболістки капітулювали перед чемпіоном України
Дівчата з «Волині-Університету» у першій грі не зуміли нав’язати боротьбу чинним чемпіонкам української жіночої Суперліги з волейболу.

Про це пише Район. Луцьк.

До гри проти грізних опоненток із Южного волинянки підходили у статусі одноосібного лідера чемпіонату, адже підопічні Андрія Романовича напередодні втратили один заліковий пункт у першій грі проти тернопільської «Галичанки». Утім, перші хвилини звітного протистояння одразу ж дали зрозуміти, що підопічним Богуслава Галицького доведеться зробити диво, щоб обіграти волейболісток «Хіміка».

При цьому дівчата навіть змогли виправити сумбурний початок гри, скоротивши страшні 0:6 до доволі прийнятних 7:8. Утім, далі щось знову пішло не так – за усіма компонентами гри южненські гості виглядали краще. Навіть декілька грубих суддівських «недобачань» на користь «Хіміка» навряд чи вплинули б на підсумковий результат першої партії – 15:25.

Так само ж невпевнено розпочинався і другий ігровий відрізок – у нас не було ані блоку, ані прийому, ані нормальних подач для наших забиваючих дівчат. Утім, у середині партії почали помилятися й гості, а волейболістки «Волині-Університету» вперше за гру вийшли вперед у рахунку – 15:14. Після цього команди обмінювалися помилками, і за рахунку 20:18 на користь лучанок Андрій Романович змушений був брати екстрений тайм-аут.

«Догралися?», – гучно кричав поряд із автором цих рядків досвідчений вболівальник волинського волейболу. Як виявилося, радів чоловік ранувато – після настанов головного тренера южненські гості налаштували удар та змусили «панікувати» уже своїх луцьких суперниць, а тому й другу партію, у якій можна було поборотися за результат, волинянки також програли – 22:25.

За перипетіями на майданчику живо спостерігала й екс-гравець «Волині» Анна Степанюк, яка нещодавно разом зі збірною України виграла Євролігу. Чи то жартома, чи то всерйоз, за рахунку 6:14 у третій партії вона сказала, що наші дівчата не здадуться та ще відіграються. Утім, волейбольна Фортуна та волейболістки «Хіміка» були невблаганними – а цифри 19:25 та 0:3 на табло були закономірним підсумком гри.

Утім, це не здивувало керманича волинянок. «Ми грали проти найкращої волейбольної школи України, а ця команда є базовою для нашої національної збірної. Проти таких суперників треба приймати, подавати та блокувати кожен м’яч, а наші дівчата сьогодні дещо перегоріли», – резюмував Богуслав Галицький, підкреслюючи при цьому свою обмеженість при виборі кадрового складу, яка стала ще відчутнішою за відсутності минулорічного лідера команди – Тетяни Яцків.

Виправити ситуацію та відігратися за першу невдачу сезону лучанки намагатимуться уже завтра, 9 листопада, о 12:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волейбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі волейболістки капітулювали перед чемпіоном України
08 листопад, 2017, 22:19