Луцький депутат незадоволена обговоренням закону «для галочки»

Луцький депутат незадоволена обговоренням закону «для галочки»
Депутат Луцькради від «Самопомочі» Алла Надточій заявляє, що питання впровадження нового закону «Про освіту», яке винесли на засідання профільної комісії, обговорюють надто поверхнево.

Про це стало відомо 10 листопада під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Під час засідання першим питанням був розгляд основних положень нового закону України «Про освіту». Доповідачем виступила очільниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко, яка заручилася підтримкою начальниці обласного управління Людмили Плахотної. Проте у депутатів виникло чимало питань щодо нормативного акту.

Тож Надточій спільно із колегою із «Народного контролю» Анною Мовяк намагалися з’ясувати низку моментів стосовно бухгалтерського обліку, перерозподілу коштів серед шкіл, переатестації вчителів тощо. Обговорення тривало досить довго, а на більшість питань відповідала Плахотна. Лещенко ж часто апелювала до того, що не очікувала, що стосовно певних пунктів Закону цікавитимуться детальніше.

Зрештою, голова комісії Майя Шостак зауважила, що питання початково не стояло у детальному розбиранні Закону, а лише заслуховуванні ключових положень. Проте Надточій зауважила, що до неї часто звертаються з питаннями лучани, тому при нагоді варто з’ясувати низку моментів, а не робити це наспіх, чи ходячи по одному в управління.

«Так не розглядаються такі важливі речі. Не педагоги мають іти в маси і пояснювати, до нас звертаються багато людей», - зауважила депутат. Мовляв, саме обранці громади мають можливість ініціювати громадські обговорення чи збори, аби обговорювати із лучанами такі актуальні питання.

Тому у випадку наявності питань стосовно реалізації нового закону над ними потрібно працювати, а компетентні люди мають пояснювати. Мовляв, для чого тоді збиратися на засідання комісії, якщо питання розглядати лише для «галочки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький депутат незадоволена обговоренням закону «для галочки»
10 листопад, 2017, 17:03