Регіонали хочуть заборонити українцям пити вночі

Регіонали хочуть заборонити українцям пити вночі
Народні депутати Ірина Бережна та Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) пропонують заборонити в Україні продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 22:00 до 7:00, крім закладів громадського харчування.

Відповідний проект закону № 1151 зареєстровано у Верховній Раді, пише Дзеркало Тижня.

Законопроект також передбачає підвищення розмірів штрафу за правопорушення, пов'язані з продажем і споживанням алкоголю, а також за появу у п'яному стані в громадських місцях, розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв на виробництві.

Зокрема, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами передбачено штрафні санкції в розмірі від 13 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у нетверезому стані передбачено штраф від одного до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у разі повторного порушення — від 20 до 35 неоподатковуваних мінімумів. За розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві — від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документ також пропонує ввести кримінальну відповідальність за систематичний (більше трьох разів) продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива неповнолітнім.

В кінці 2011 року Андрій Пінчук (фракція Партії регіонів) зареєстрував практично аналогічний законопроект в парламенті, але він так і не був розглянутий депутатами.

Днями голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та народний депутат Олександр Бригинець зареєстрували у Верховній Раді законопроект про заборону продажу пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів у малих архітектурних формах.

В Україні ряд міст самостійно ввів заборону на продаж алкоголю в нічний час.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В принципі логіка є, але наші люди цього не зрозуміють...
Відповісти
А ХоХо давно спились.
Первое место в мире по детскому алкоголизму.
Відповісти
мабуть єдина нормальна ініціатива
Відповісти
Віриться мало бо бабло їхнє...
Відповісти
Останні новини
Регіонали хочуть заборонити українцям пити вночі
30 грудень, 2012, 13:15