Відомий політик звинуватив Біла Гейтса у русифікації України, - ЗМІ

Відомий політик звинуватив Біла Гейтса у русифікації України, - ЗМІ
Відомий політик, нині депутат Верховної ради Віктор Балога зазначив, що українізації постійно заважали російські розробники Windows Біла Гейтса.

Саме виробники Windows не дають українцям нормально ставити літеру "ґ" і апостроф йдеться на його сторінці у Facebook, пише ТСН.

"Ніякої в Україні боротьби за українську мову немає і бути не може, бо це наша державна мова, і нею просто потрібно користуватися завжди, а не заміняти мовою, що в Україну була насильницьке привнесена Російською імперією, а потім комуністичною владою, для чого вони всі ці роки знищували українську мову і її носіїв та проводили насильницьку русифікацію. Проблема із використанням апострофу (') і букви "ґ" в Інтернет та текстових редакторах дійсно існує, бо українізації постійно заважали російські розробники Windows Біла Гейтса", - пояснює політик.

Але тут же він дає поради, як вирішити цю проблему: "Натискаєте праву клавішу "Alt", і утримуючи її, наберіть на цифровій клавіатурі з правої сторони код 039, от Вам буде апостроф ('). І споконвічно українську букву "ґ", проти якої так довго боролися росіяни, що окупували Україну, можна вставляти, якщо натиснути праву клавішу "Alt", та маленьку букву "ґ". А велику букву "Ґ", якщо натиснути додатково і одночасно "Shift", - написав Балога.

"Так що використання української мови залежить лише від нашого особистого бажання:) Шануймося, бо ми цього варті", — написав Балога.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ось журналісти полінувались скористатись порадою Балоги і написати прізвище Ґейтс, як це має бути. Хоча краще без "ґ" ніж із ним у деяких словах, де воно недоречне. Наприклад, пишуть іноді "Ґамбурґ", "Ґайдн". У цих словах має бути першою літера "г"!!!
Відповісти
Останні новини
Відомий політик звинуватив Біла Гейтса у русифікації України, - ЗМІ
31 грудень, 2012, 13:21