Жодних обмежень по грошах, - міністр про меморіал Небесної Сотні

Жодних обмежень по грошах, - міністр про меморіал Небесної Сотні
Від архітекторів із 12 країн світу надійшло 66 заявок на конкурс проектів Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, що його оголосило німецьке архітектурне бюро на замовлення України три тижні тому.

Про це повідомляє 5 канал.

Меморіально-музейний комплекс збудують у центрі Києва на площі близько трьох гектарів. На Алеї Героїв Небесної Сотні, де відбувалися протистояння. Тут уже готують місце під будівництво.

«Жодних обмежень по кошторису, хоч скільки коштуватиме проект, – немає. Для нас дуже важливо, щоб це було функціонально. Це професійна робота – вже на тому етапі, і голих цифр не може бути. Є кошти, передбачені державою. І є кошти, які ми, можливо, збиратимемо з інших фондів, або ж залучатимемо з якихось приватних компаній», – розповідає міністр культури Євген Нищук.

Яким буде комплекс – поки що невідомо. За концепцією, його розподілять на три зони. Як пояснює директор меморіалу Ігор Пошивайло: «Основна функціональна зона, перша зона – умовна – це меморіал. Це та територія, де загинули Герої Небесної Сотні, де відбувалися найгарячіші події. Друга частина – музейна. Це музей, але не в класичному розумінні, це сучасний музей. Третя частина – громадський простір. У центральній частині Києва дуже бракує громадського простору».

Керівник німецької компанії, яка згідно з тендером організовує Міжнародний конкурс, запевнив, що переможця обиратимуть відкрито, в короткі терміни вкладуться.

«Ми – посередники між замовником і фінальним проектом. Робитимемо все, щоби вкластися в ті обмежені терміни, які перед нами стоять, але це не повинно позначитися на якості результату. Ми добре розуміємо, що цей меморіальний комплекс дуже важливий для України. Це пам'ять про полеглих у боротьбі українців», – запевняє Бенджамін Госсбах.

Найближчими днями журі визначить фіналістів. А вже 18 лютого 2018 року кожен охочий зможе переглянути на виставці всі заявлені проекти архітекторів.

Роботи зі зведення меморіалу мають розпочати від наступного року.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жодних обмежень по грошах, - міністр про меморіал Небесної Сотні
18 листопад, 2017, 08:00