В селі на Волині насмажили декілька тисяч сирників

В селі на Волині насмажили декілька тисяч сирників
У селі Сирники, що біля Луцька, місцеві жителі встановили рекорд України з випікання сирників. Місцеві господині не спали цілу ніч, аби насмажити майже чотири тисячі сирників. Кажуть, що усі смаколики віддадуть у будинок престарілих та військовий госпіталь.

Смажили сирники у понеділок, 20 листопада. За попереднім, але не остаточним підрахунком, нарахували 3917.

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб розповіла, що місцеві жителі самостійно виявили бажання встановити своєрідний рекорд. Готувались натхненно та сумлінно. А головною перешкодою стало те, що не могли знайти такої великої кількості сиру.

«Вчора, коли ми відкривали «смачну зупинку» в Сирниках, жителі виявили бажання встановити такий своєрідний рекорд. Щоб це був рекорд об’єднаної громади на території якої буде виготовлено найбільшу кількість сирників. Ми «кинули клич» на всю громаду, і всі господині цілу ніч смажили сирники. Дехто ще й сьогодні вранці допікав. Моя мама вставала о п’ятій ранку для цього», - розповідає Олена Твердохліб.



«Місцеві жителі дуже масово на це відгукнулись. Основною проблемою було знайти стільки сиру. Виявляється, у нас корів не так багато. На цей момент я бачу, що люди, які пекли сирники - це жителі нашої громади. І такі заходи дуже об’єднують жителів громади. Вони роблять людей дружніми. Коли буде весна, то такий самий клич кинемо з благоустрою громади», - додала вона.

Жінка розповіла, що на місцевих зборах громада вирішила усі сирники віддати у будинок дитини, у госпіталь для учасників АТО та у будинки для людей похилого віку. Планували везти сирники військовим на передову, однак побоялись, що зіпсуються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.