На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Вона каже, що це фейк

На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Вона каже, що це фейк
До кваліфікаційної комісії Держгеокадастру надійшло звернення від Громадської організації "Всеукраїнська спілка учасників бойових дій в АТО" "Побратими України" щодо "неякісного, дороговартісного та довготривалого" виконання робіт з розроблення документації із землеустрою для учасників АТО - ФОП Світланою Шереметою (на фото), яка є заступником голови Асоціації землевпорядників Волині.

У листі, опублікованому на сайті Держгеокадастру, бійці скаржаться, на те що у серпні 2016 року отримали дозволи на отримання земельних наділів в Любомльському районі, після чого до них відразу ж нібито звернулась Світлана Шеремета та запропонувала їм послуги з виготовлення необхідних документацій у найкоротший термін і вже на початку вересня їй надали документи, які вимагались нею.

Проте після багаточисельних нагадувань та запитань щодо стану розробки їх документацій, виявилось, кажуть автори звернення, що Світлані Шереметі необхідно заплатити за її роботу 19 тис грн., що майже вдвічі перевищує середню вартість таких робіт по області. "Кошти були сплачені готівкою без надання ФОП Шеремета С.О. договорів на виконання робіт та квитанцій", - скаржаться бійці у зверненні.

У листі вказано, що й після цього поневіряння учасників АТО не скінчились. Вони кажуть, що після щоденних телефонних дзвінків шестеро учасників АТО отримали документи наприкінці травня 2017 року, решта - протягом червня-липня цього ж року.

Згодом, коли бійці подавали свої документи на затвердження до Держгеокадастру, з'ясувалось, йдеться в листі, що договори на виконання робіт таки є, проте терміни виготовлення в них значаться 22-ге лютого та зазначені різні вартості робіт, щодо інших коштів пояснень не отримали. Договори на виконання робіт учасниками АТО не підписувались.

"Таке ставлення ФОП Шеремета С.О. є прикладом неповаги та порушення прав учасників АТО на отримання земельних ділянок, викликає обурення учасників АТО", - резюмували події у Спілці.



Натомість Світлана Шеремета розповіла Волинським новинам, що ці звинувачення голослівні.

Як розповіла землевпорядниця, 14 листопада на офіційному веб-сайті Держгеокадастру була опублікована скарга від ГО «Всеукраїнська спілка учасника бойових дій в АТО «Побратими України». У скарзі йдеться про те, що до громадських організацій надходять численні звернення з приводу неякісного, дороговартісного та довготривалого виконання нею як інженером-землевпорядником робіт.

Це викликало у неї неабияке здивування, адже досі жодних скарг на її професійну діяльність не надходило. Це підтвердили у Спілці воїнів АТО Волині, Громадській раді при Волинській ОДА.

Світлана Шеремета відзначила, що з повагою ставиться до учасників АТО та вважає, що політика держави щодо надання їм земельних ділянок є правильною. Тому роботи із землеустрою завжди мали для неї першочергове значення, вона здійснювала роботи для атовців за пільговими цінами.

Для осіб, які начебто підписалися під текстом скарги, всі роботи були виконані у повному обсязі і люди вже зареєстрували право власності. Дивний факт: коли Світлана Шеремета почала обдзвонювати замовників, чиї прізвища вказані у скарзі (таких осіб загалом нараховується дев’ять), вони стверджували, що нічого не знають про таку скаргу та не мають претензій до її діяльності як землевпорядника.

Ба більше, вони навіть не чули про таку громадську організацію, як «Всеукраїнська спілка учасника бойових дій в АТО «Побратими України», що зареєстрована в Ужгороді, та не входять до її складу.



Вона розповіла, що має заяви від цих осіб, датовані груднем 2016 року. Атовцям були видані земельні ділянки, вже у квітні-травні 2017 року надійшли позитивні висновки щодо роботи землевпорядника. Отже, роботи виконувалися у доволі короткі терміни. Також є підтверджуючі документи, квитанції про здійснення плати за послуги, і суми значно нижчі, ніж вказані у скарзі.



Під час прес-конференції землевпорядниця зателефонувала одному з клієнтів, Миколі Козачуку, який начебто підписався під скаргою. Той запевнив, що йому нічого невідомо про скаргу і він її не писав.

У Держгеокадастр 15 листопада Світлана Шеремета надіслала оскарження та лист-звернення від ГО «Спілка воїнів АТО Волині», де підтверджується, що скарг на неї надходило. У четвер у Держгеокадастрі відбудеться засідання комісії з цього приводу.



Поява цієї дивної скарги на землевпорядника пояснюється логічно: Юрій Степанюк, який підписав скаргу, за словами Шеремети, був у тісних дружніх стосунках з керівником Держгеокадастру Волині Анатолієм Поляковим та його заступником Оленою Ланевич. Отже, він має упереджене ставлення до Світлани Шеремети, вважає вона,
бо землевпорядник висловлювала недовіру Анатолію Полякову під час сесії облради.

Землевпорядниця заявила, що телефонувала Юрію Степанюку з приводу цієї скарги і той нібито невпевнено сказав, що «це було давно» і він начебто не має до цього відношення. Зважаючи на те, що ніхто з замовників робіт на неї не скаржився, виникає питання, з чиєї ініціативи виникла така скарга. Її написали, зі слів Світлани Шеремети, ті, кого «забрали від годівнички» і хто звик розбазарювати державні землі.

Оскільки ділова репутація землевпорядниці постраждала від публікації скарги, тому що вона розміщена веб-сайті Держгеокадастру та волинських ЗМІ, Світлана Шеремета планує відстоювати свою честь, гідність та конституційні права, подавши позов до суду за наклеп на ті видання, які розмістили цю недостовірну інформацію.



Своєю чергою, директор ПФ «Реформатор», голова Асоціації землевпорядників Волині Валентин Колодинський розповів, що Світлана Шеремета працює як головний сертифікований землевпорядник у цьому підприємстві. Опублікована скарга, попри те, що стосується роботи Світлани Шеремети як підприємця, а не працівниці фірми, з його слів, шкодить репутації підприємства, що працює вже 19 років.

Він заявив, що землевпорядниця на підприємстві «Реформатор» виконала приблизно сотню проектів відведень ділянок атовцям і на її роботу досі не надходило скарг. Всі роботи виконувалися швидко та якісно. Окрім того, вона виконувала низку інших складних робіт, наприклад, зміни меж населених пунктів.

Директор ПФ «Реформатор» повідомив, що готовий долучитися до позову Світлани Шеремети, адже йдеться про кричущу несправедливість та підробку документів – іменами атовців хтось прикривається, намагаючись завдати шкоди репутації землевпорядника, яка викривала зловживання керівників Держгеокадастру області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер лишень пригадали, що невчасно зроблені папери? А раніше де були? Здалеку видно заказуху Василенка-Гунчика, бо Шеремета виступила на сесії облради.
Відповісти
Дожилися що на учасниках ато гроші збирає!!!!! Ганьба !!!!!в ато її
Відповісти
100% ми її чекаємо дамо гроші і не тільки...!
Відповісти
Ви краще напишіть скільки документації не затверджує Держгеокадастр хоча самі подавали накази на виділення землі !!! На одні і ті ж ділянки людям подавали накази як допомогли жителю Львівщини отримати в одні руки 30 га землі
Відповісти
одним словом війна двох кланів! кожен хоче показатися дуже правильним, хоча грішки кожен має. заказуха 100%!!! а прикриваються учасниками АТО! ганьба вам усім!
Відповісти
Останні новини
На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Вона каже, що це фейк
22 листопад, 2017, 07:43