Лучани просять владу захистити права атовців

Лучани просять владу захистити права атовців
У Луцьку звернулись до Верховної ради України з проханням захистити права атовців. Також врегулювати питання визначення статусу громадян, котрі стали інвалідами внаслідок травми чи захворювання отриманого в АТО.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, яке відбулось у вівторок, 21 листопада.

В. о. директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька зазначила, що необхідно законодавчо врегулювати питання визначення статусу громадян, які стали інвалідами внаслідок захворювання, яке отримали під час участі в антитерористичній операції.

Аби забезпечити належний рівень соціального захисту та гарантій інвалідів війни, що стали ними внаслідок захворювання, і також членів сімей померлих, смерть яких настала внаслідок захворювання депутати пропонують внести зміни до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України та невідкладного розгляду Проекту Закону від 23.01.2017 № 5697 «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Члени комісії підтримали це звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Даний Закон уже прийнятий Верховною Радою України і 17 листопада направлений на підпис Президенту. Шановним депутатам ЛМР треба вчасно знайомитись з законодавством на офіційному сайті ВР України
Відповісти
Останні новини
Лучани просять владу захистити права атовців
21 листопад, 2017, 10:39