Волинські депутати попросять Верховну Раду змінити бюджет

Волинські депутати попросять Верховну Раду змінити бюджет
Волинські депутати попросять Верховну Раду врахувати пропоновані зміни при прийнятті бюджету, аби недопустити зниження фінансової спроможності місцевих бюжетів на 2018 рік.

Відповідне звернення розглядали під час засідання «бюджетної» комісії облради 22 листопада.

Своє звернення щодо проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» депутати адресують до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України Bолодимира Гройсмана та спікера Андрія Парубія.

У ньому йдеться, що прийняття бюджету у представленій редакції може призвести до зниження фінансової спроможності місцевого самоврядування у 2018 році та продовжити реформу децентралізації влади з метою утворення самодостатніх територіальних громад. На думку депутатів, практика утримання закладів вищої освіти, установ Держпродспоживслужби за рахунок коштів місцевих бюджетів без впливу органів місцевого самоврядування на прийняття управлінських рішень центральними галузевими органами влади, є неприпустимою.

Депутати вважають, що в розрахунках до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» неврегулюване питання заборгованості за середньостроковими позиками. Натомість доцільним є продовження дії експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування за рахунок перевиконання індикативних показників митних надходжень тощо. Адже місцеві бюджеті не готові витримувати нові великі навантаження.

«Враховуючи викладене, прийняття проекту Державного бюджету України на 2018 рік у запропонованій урядом редакції перекладе додаткові фінансові витрати на місцеві бюджети, спричинить труднощі в реалізації бюджетних програм з удосконалення інфраструктури об’єднаних територіальних громад і по суті суперечитиме принципам децентралізації», йдеться у документі.

Тож депутати просять врахувати пропозиції Волинської обласної ради при доопрацюванні проекту Закону України «Про Державного бюджету України на 2018 рік» та інших пов’язаних законів. Крім того, хочуть забезпечення сталості бюджетної системи шляхом прозорого і завчасного обговорення пропозицій щодо змін до бюджетного та податкового законодавства.

Зрештою, члени комісії рекомендували сесії підтримати звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати попросять Верховну Раду змінити бюджет
22 листопад, 2017, 10:57