У Луцьку колядки звучали по-джазовому

У Луцьку колядки звучали по-джазовому
Українські та польські джазисти приїхали до Луцька заколядувати - 11 січня в обласному театрі ляльок відбулося музичне дійство «Щедрий вечір з добрим джазом».

Іще за півгодини до початку місця в театрі були зайняті. Варто зауважити, що вхід на джазовий концерт був безкоштовний. Аби запобігти штовханині, після 19.00 організатори зачинили вхідні двері. І потрапити на цю «здибанку» вже не можна було.

Як розповів один із організаторів свята, відомий у Луцьку джазист Олег Баковський, колядки і «Щедрий вечір з добрим джазом» не можливо робити платним.

«Ми, організатори, так вирішили. На цьому наполягав мій колега, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі. А ще ми не знали: прийде чи не прийде багато людей. Шкода, що багато лучан не потрапило», - сказав Баковський.

На сцені виступали всього два гурти. Відкрили вечір польський джазовий колектив «Rainbow Trio». Без слів, лише під гітару, ударні та рояль вони заграли лучанам колядки «Небо і земля», «Тиха ніч» та інші. Потому в залі зірвали шквал оплесків.

Другим виступив львівський етно-джазовий колектив «ShockolaD». Хлопці і дівчата демонстрували лучанам відомі колядки та щедрівки. Заодно, виконували й давні твори, які, за словами солістки гурту Іванки Червінської, почули в одному карпатському селі й зробили свою обробку.

Між виступом кожного колективу протягом двадцяти хвилин присутні мали змогу почастувати тістечками, попити кави та поспілкуватися.

Завершив «Щедрий вечір з добрим джазом» джем-сейшн від всіх, хто виступав на сцені. До них доєдналися Олег Баковський, який грав на трубі, та Кшиштоф Савіцкі - демонстрував вміння грати на губній гармошці.

Організували дійство Волинське молодіжне громадське об'єднання «Єднання», Луцький джазовий клуб та благодійний фонд «Співдружність-Волинь».









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарні фотки!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку колядки звучали по-джазовому
12 січень, 2012, 13:14