Долю волинського музею-скансена визначить спеціальна комісія

Долю волинського музею-скансена визначить спеціальна комісія
Подальшу долю «Музею історії сільського господарства Волині-скансен» має визначити спеціальна комісія.

Про це стало відомо під час сесії Волиньради 23 листопада.

Волинська обласна рада є співзасновником музею та має його співфінансувати. Так, частка обласної ради в «Музеї історії сільського господарства Волині – скансен» становить 51%. ОДА ж неодноразово доручали визначити статус музею

«Або ми будемо як співзасновники цього музею працювати, тоді відповідно виділяти гроші, або дати пропозицію продати цей музей або передати за 1 гривню зі збереенням його функціонування і земельної ділянки без зміни», -зауважив депутат Святослав Кравчук.
Не можна робити музей ззаручником ситуації. Тому питання треба вирішити при формуванні бюджету на 2018 рік, аби в обласної ради не було «мішка, який ні нести не можемо, ні покласти».

Натомість голова облансої ради Ігор Палиця сказав, що немає звітів від музею, там не встановлюють касових апаратів та є низка інших «запитань» до музею.

Із залу директор скансену Олександр Середюк вигукував, що голову облради вводять в оману. Середюк також зауважував, що просто зараз готовий відповісти на всі питання. Проте Палиця проігнорував цю пропозицію, зауваживши, що у випадку підтримки пропозиції можливісь передачі скансену розглянуть на спеціально стовреній комісї. Саме там зможе відзвітувати Середюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей Середюк як в'юн скрізь без мила пролізе. Обреше. Своє темне діло зробить.
Відповісти
Якщо Середюк, який робить музей 38 років у Рокинях і це "темне діло", то що робиш ТИ? Хіба, як кіт на глині...
Відповісти
Такі люди, як Олександр Середюк, заслуговують на повагу та шану. За скрутних фінансових умов, фактично на голому інтузіазмі, зберегти музей в тому стані як він є - це теж треба вміти.
Що Волинь гірше Київщини з їх Пироговим чи Львівщини з їх Шевченківським гаєм, чи Рівненщини з Пересопницею, чи Ужгорода з його Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту?
Маючи на Волині свій етно музей під відкритим небом, повинні ним гордитись та робити все, щоб він розвивася та ставав кращим. Частіше проводити там етнофестивалі.
Завжди вожу в музей своїх друзів. Всі в захваті від екскурсій, які проводить Олександр. Вони взнають багато цікавого про Волинь, її історію та етнос.
Мабуть проблема не в грошах, які облрада може виділити без будь-яких проблем, а в тому, що комусь приглянулась земелька з чудовою природою біля водоймища.
Пане Олександр піднімайте громадськість, пресу та козацтво на захист музею. Якщо передадуть в приватні руки - буде по музею.

Мабуть важе прийшов час перестати вкладати гоші в спортивні майданчики, а трохи вкласти їх в історію рідного краю - в той же музей( тільки його треба перейменувати у музей Волинської народної архітектури та побуту)
Відродження музею - це почесна справа...
Відповісти
читач, ти може й правий, але треба цивілізації таки в той музей добавити. Щоб їжа для гостей (і дітей) готувалася в нормальних умовах з проточною водою, а не в клітчастих сумках приносилась невідь-ким з дому, і хто знає яка хазяйка і в яких умовах готувала. Так що Палиця також правий! І квитки повинні бути на все,як в інших музеях, тоді до Середюка й питань не буде.
Відповісти
Читач і є Середюк
Відповісти
Середюк рисатель а не читатель
Відповісти
Останні новини
Долю волинського музею-скансена визначить спеціальна комісія
23 листопад, 2017, 17:33