У Цумані придумали, як зробити дороги безпечнішими

У Цумані придумали, як зробити дороги безпечнішими
У селищі Цумань Ківерцівського району розробили схему організації дорожнього руху, реалізація якої обійдеться у 440 тисяч гривень.

Про це йшлося під час сесії Волиньради 23 листопада.

Депутат Юрій Ройко, озвучуючи запит, зауважив, що нині на дорогах гинуть тисячі людей. Тому безпека на дорозі має бути в пріоритеті розвитку громади у кожному населеному пункті. Та у селищі Цумань відсутні дорожні знаки та дорожня розмітка, тому ризик ДТП дуже високий. Також Ройко розповів, що до селищної ради неодноразово надходили приписи від Державної автомобільної інспекції, прокуратури району та області. Тому у селищі розробили проект «Безпека дітей та дорослих на дорозі».

Його метою є проведення роз’яснювальної роботу серед дітей та нагадати дорослим основні правила дорожнього руху. Також планують облаштувати 4 центральні вулиці дорожніми знаками та розміткою, збудувати систему організації дорожнього руху на ділянках вулиць Чехова, Грушевського, Шкільній, Незалежності.

На будівництво системи розробили проектно-кошторисну документацію – розрахунок вартості проекту експерти оцінили у 440 тисяч гривень. Тому Ройко просив передбачити цю суму у бюджеті області.

Зрештою, колеги підтримали запит депутата – «за» висловилися 52 обранці громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Цумані придумали, як зробити дороги безпечнішими
23 листопад, 2017, 16:50