Ми не стали ні кращими, ні гіршими, - волинські капелани

Ми не стали ні кращими, ні гіршими, - волинські капелани
З ініціативи священиків-учасників громадського об’єднання «Військові капелани Волині» у Ковелі відбувся «круглий стіл» під гаслом «Церква. Україна. Перемога!»

Йшлося не лише про завдання, які вирішує капеланська місія в зоні АТО, а й про соціальну адаптацію демобілізованих у мирному житті, розвиток волонтерського руху, - повідомляє ВРД НСТУ.

Два роки тому в області створили громадське об’єднання «Військові капелани Волині». Фактично ж, перші капелани вийшли з Майдану і пішли на фронт добровольцями. Пізніше взаємини священиків та військових формалізували, каже головний капелан Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Михайло Бучак. Вже у вересні 2015 року 5 волинських капеланів офіційно вирушили на Схід виконувати свою духовну місію.

«Після того, як ми стали капеланами, ми не стали ні гіршими, ні кращими. Ми стали іншими. Ми знову готові їхати на Схід. З іншого боку, ми розуміємо, що велика війна починається тут. Це війна за душі військовослужбовців, які повернулися в мирне життя. Війна за збереження сімей. І війна як підготовка нашого народу до небезпеки початку воєнних дій в будь-який час» , – розповідає Михайло Бучак.

Силами капеланської місії Волині організовано 11 поїздок на схід України. Окрім формувань Збройних Сил України, місія співпрацює і з Національною гвардією. Про це на форумі розповів перший офіційно призначений капелан Нацгвардії України отець Сергій Лівончук з Луцька. Організатором «круглого столу» виступив Ковельський районний осередок ГО «Військові капелани України».

«Капелан сьогодні має відкласти свої якісь справи тут, а поїхати на Схід і підтримати там наших воїнів. А вони сьогодні потребують і молитви, і духовної розради. В грудні ми з капеланською волонтерською місією знову відвідаємо наших воїнів на Сході. Тому закликаємо всіх небайдужих долучатися до такої допомоги. Тоді в нас буде творитися добро, і тим ми наблизимо нашу перемогу!» - зазначив капелан Матвій Олійник.

Учасники капеланської місії подякували волонтерам, які допомагають у здійсненні таких планів. Присутнім продемонстрували відеокадри з попередніх експедицій на Схід. Цікаво, що саме там, в зоні АТО відбулася і прем’єра пісні «Капелани», яку презентував на одному з концертів заслужений артист України Василь Була. Капелани Волині відзначили подякою і волонтерські зусилля керівника Ковельської районної книгозбірні Галини Божик. Під час зібрання звучали також молитва, поетичне слово та пісня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ми не стали ні кращими, ні гіршими, - волинські капелани
23 листопад, 2017, 23:16