У селі на Волині будуть сучасну нову школу

У селі на Волині будуть сучасну нову школу
У селі Любохини за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету триває будівництво школи.

Представник генерального підрядника будівництва ТзОВ «Житлобуд-2» повідомив, що будівельні роботи йдуть за планом, всі необхідні зовнішні роботи будуть завершені до настання морозів, - йдется на сайті Старовижівської райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації Анатолій Бринчук зауважив, що за осінь школа суттєво виросла. Значні зміни видно навіть у порівнянні із літніми місяцями. Так, на сьогодні вже зведені усі її три поверхи, вставлено вікна, повністю спорудженно дах, тривають роботи по утепленню стін та облицювання фасаду.

Багато зроблено й внутрішніх робіт. Поштукатурено стіни на трьох поверхах, проведено електричну проводку, здійснено роботи по опаленню приміщень. В декількох майбутніх класах почалось укладання підлоги з дерев’яних дошок.

Довідково: будівництво ЗОШ І-ІІІ ст. с.Любохини розпочалося в 2011 році. Генеральним підрядником будівництва став «Житлобуд-2» із м.Луцьк, субпідрядником – СМП «Стара Вижівка агробуд». Загальна вартість будівництва складала 33,2 мільйони гривень. За 2011-2013 рр. було освоєно 5 161 583 грн. коштів держбюджету (збудовано 2 поверхи). У 2014 році фінансування припинилося.

У 2015 році було здійснено коригування проектно-кошторисної документації, за результатами якої загальна вартість будівництва школи становить 58, 4 млн грн. Об’єкт було внесено до «Плану заходів на 2016-2017 роки по реалізації стратегії розвитку Волинської області до 2020 року». У 2016 році на будівництво школи було виділено 1,5 млн. грн. з обласного бюджету та 1 млн. грн. з районного. У 2017 році виділено 15 млн. грн з державного бюджету, 1 млн. 667 тис. грн з місцевого бюджету.

На даний час навчально-виховний процес у Любохинівській школі організовано у трьох старих будівлях (рік введення в експлуатацію – 1933). У 2017-2018 навчальному році в закладі здобувають освіту 278 учнів. Кількість посадкових місць у приміщеннях школи – 150. Навчання проходить у дві зміни. Кілька класів початкової школи навчаються в пристосованому приміщенні сільської ради. Відсутні спортивна та актова зали, а в наявних приміщеннях учні школи не мають можливості займатися спортом, рухливими іграми, організовувати масові заходи. Також у школі відсутні внутрішні санвузли.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У селі на Волині будуть сучасну нову школу
24 листопад, 2017, 17:01