Гунчик розповів, як у рамках медреформи гроші «підуть» за пацієнтами

Гунчик розповів, як у рамках медреформи гроші «підуть» за пацієнтами
У рамках проведення медичної реформи зміниться схема фінансування, адже кошти із держбюджету тепер спрямовуватимуть на лікування конкретного пацієнта. Тож фінансування низки волинських лікарень залежатиме від того, чи хочуть там лікуватися пацієнти.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 27 листопада.

«Ніхто ні одного медичного закладу адміністративного закривати не буде»,- запевнив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Медична реформа через підтримку на місяцях покаже, наскільки затребуваними і якісними є послуги кожного закладу.

Мовляв, дуже важливо на цьому етапі секторально встановити контроль «куди пішов хворий», бо саме на хворих спрямовуватимуть кошти. Тож держбюджет не буде фінансувати медзаклади, де не буде пацієнтів, не залежно від лікарні чи кількості ліжкомісць. Саме це варто зрозуміти керівникам закладів, та «заманювати» пацієнтів якістю. Натомість якщо бюджети громад захочуть фінансувати свої лікарні, ніхто заперечувати не буде.

Гунчик вчергове пригадав болючу проблему Іваничівської центральної районної лікарні. Адже з ОТГ 1,4 млн гривень спрямували до Нововолинської міської лікарні. Тому нині невідомо, як фінансуватиметься ЦРЛ.

Адже державний бюджет виділятиме кошти лише на пацієнтів, які нині активно їдуть лікуватися до Нововолинська. А чи дадуть кошти обласний бюджети чи громади – лише якщо відповідне рішення приймуть обранці громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурдом! Хто кудти пішов? І хо це все вичисляти буде?
Відповісти
так же, як при Горбачові перебудову... Слава шмальцманам.
Відповісти
Останні новини
Гунчик розповів, як у рамках медреформи гроші «підуть» за пацієнтами
27 листопад, 2017, 10:20