Гунчик висловив підтримку волинським лісівникам

Гунчик висловив підтримку волинським лісівникам
Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик висловив свою підтримку лісівникам, які зібралися на мітинг під стінами ОДА, та пообіцяв «підняти» питання, які хвилюють працівників галузі, під час зустрічей із високопосадовцями у Києві.

Про це стало відомо 28 листопада.

Гунчик вийшов до понад сотні лісівників, які зібралися під стінами «білого дому», після короткого спілкування із представниками ініціативної групи. Очільник ОДА вважає, що рішення стосовно Стратегії розвитку лісової галузі, прийняте на засіданні Уряду, потребує серйозних змін та доповнень. Зокрема, йдеться про те, що не можна лишати лісогосподарські підприємства права бути окремими юридичними особами.

«Основна причина, напевно, те, що до мене почали звертатися місцеві структури влади – ОТГ, сільські, селищні ради - які розуміють, що у зв’язку зі зміною статусу, який пропонується нині у постанові Кабінету Міністрів, місцеві бюджети можуть втратити величезні суми коштів, які можуть надходити на їх розвиток. Обласна державна адміністрація вважає, що даний документ потребує серйозної доробки, і, саме головне, – він потребує широкого обговорення із залученням представників профспілкових організацій та трудових колективів», - заявив посадовець. Завтра у Києві Гунчик пообіцяв вчергове «підняти це питання»

Також губернатор нагадав, що вже спілкувався із представниками Держлісагентсва та Першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубівим.

«Ми дійшли згоди, що все-таки питання потребує подальшого доопрацювання», - зауважив голова ОДА. Тож він подякував лісівникам, що вони не залишилися в стороні, а заявляють про цю проблему. Адже безконтрольне управління «десь зверху» може призвести до безпорядку.

Гунчик додав, що всі лісогосподарські підприємства Волині – прибуткові, активно наповнюють місцеві бюджети та платять гідні зарплати своїм працівникам. Тож треба консолідувати зусилля, аби стратегію допрацювали з урахуванням інтересів колективів лісівників.

«Ми повинні довести Уряду та всім нашим чиновникам державного рівня, що дану постанову треба переглянути. Там є досить позитивні речі, але основний пункт – створення цієї вертикалі управління – його треба переглядати», - підсумував очільник ОДА. Мовляв, під час розробки документу треба долучати власне лісівників, тому варто повернутися до обговорень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Велика подяка "заслуженому лісівнику з Волині п.Бондару". який з високим професіоналізмом допомагав Христині розробляти і проштовхувати стратегію.Якщо не зупините- продовження буде.
Відповісти
Ох як завили "хвахвівці" від лісу! Кормушка втікає!
Відповісти
Останні новини
Гунчик висловив підтримку волинським лісівникам
28 листопад, 2017, 14:20