«Синів хочуть визнати померлими», - матір безвісти зниклих «айдарівців»

«Синів хочуть визнати померлими», - матір безвісти зниклих «айдарівців»
Безвісти зниклих братів-«айдарівців» Володимира та Дмитра Хомяків хочуть визнати померлими.

Про це написала їхня мама Катерина Хомяк у своїх сторінці у мережі Facebook.

Жінка каже, що до неї телефонували із батальону. Проте, за її словами, здаватись вона не збирається.

«У нас почалися суди по безвісти зниклих. На початку вересня місяця судили бійців 51-ої бригади. А вчора мені подзвонили, і сказали, що на моїх дітей будуть подавати в суд. Це, що виходить. Наші діти в 2014-ому році йшли добровільно, когось мобілізували захищати цілісність України. Спочатку здавали наших дітей пачками ворогам. Потім начебто було співпадіння. Мені давали (5 тіл), далі шукати вони не хочуть, волонтерів відсунули подалі, щоб не заважали, тепер ще й «спишуть» взагалі. Загинули або пропали безвісти - їм всеодно, адже це не їх діти. «Гарант конституції»? Що це Війна? Йому так вигідно. І я зрозуміла, що суди чекають всіх безвісти зниклих. У мене вже давно склалося враження, що наші діти потрібні тільки батькам. А нашій владі - якнайбільше загребсти грошей на крові наших дітей. І ми давно про це кричимо, але нас не ЧУЮТЬ», - пише жінка.

Нагадаємо, військова частина, що у Володимирі-Волинському, подала позов до суду, аби безвісти зниклого кулеметника 51-ої бригади Сергія Жука визнати померлим. Представник військової частини запевняв, що основна їхня мета - це облік особового складу. Однак, у сторони захисту була своя думка - військова частина просто не хоче виплачувати зарплатню сім’ї бійця. Проте, суд відхилив клопотання військової частини щодо визнання Сергія Жука безвісти зниклим.

Нагадаємо, братів Володимира та Дмитра Хомяків мама Катерина шукає вже протягом трьох років. Хлопці були бійцями батальйону «Айдар» та зникли 5 вересня 2014-го року. Зв’язок з ними обірвався після бою неподалік міста Щастя, що на Луганщині. Наразі доля луцьких хлопців невідома. З’являлась неофіційна інформація про те, що вони загинули, але мати каже, що це не так.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хотіли козакувати. Не судилося...
Відповісти
Останні новини
«Синів хочуть визнати померлими», - матір безвісти зниклих «айдарівців»
30 листопад, 2017, 10:39