Екс-голова луцького суду розповів, як пробився до Верховного Суду

Екс-голова луцького суду розповів, як пробився до Верховного Суду
При проходженні конкурсу на посаду судді Верховного Суду насамперед бентежила невизначеність.

Про це в інтерв’ю Волинській правді розповів суддя ВСУ, екс-голова Луцького міськрайонного суду Віктор Остапук.

Він розказав, як конкурс проходив. «Вся країна бачила, як він відбувався. Я не можу сказати, що було надто важко чи завдання були важкі. Важче, радше, було із тим, що такий конкурс проводився вперше, тому всі його процедури не завжди були відомі заздалегідь. Навіть Вища кваліфікаційна комісія суддів не знала достеменно, яким він буде, бо це вперше в Україні. Такої відкритості раніше не було. До іспитів, звичайно, готувалися. Щоправда, не можу сказати, що перед першим іспитом приділив підготовці аж надто багато часу. Все ж маю 20 років досвіду роботи суддею. Але після першого професійного тесту вже, так би мовити, «заграв» спортивний інтерес. Подумав: кому ж ще тоді працювати? Є і професійний досвід, і життєвий. Стало насправді цікаво», - каже Остапук.

За його словами, потім були психологічні тести, бесіда з психологом. Визначали нашу стресостійкість, вивчали як особистостей.

На кожному етапі були свої труднощі. «Повторюсь: це не було вкрай важко. Бентежила, насамперед, невідомість», - зазначив Віктор Остапук.

Також він прокоментував скандал із рекомендацією від голови ОДА Володимира Гунчика.

«Розумієте, при подачі необхідних документів ми заповнювали анкету. Там була графа, де треба було вписати до 5 осіб, які могли б мене рекомендувати. Тобто можна було вписувати тих, кого я вважав за необхідне. Тут же не йдеться про те, що я попередньо просив когось мене рекомендувати. Просто я вказав людей, які мене знають як з професійного, так і власне з людського боку. Коли ж підійшли брати коментар з цього приводу, то це не був прямий ефір, а потім з тексту взяли ті уривки, які були необхідні. Я навіть не зміг зрозуміти суть питання. Варто було також, для прикладу, додати копії 5 рішень, які б свідчили про мене, як про компетентного суддю. Кандидат що хотів, те і надавав. Так само, як і у графі з людьми, які можуть рекомендувати».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суддя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-голова луцького суду розповів, як пробився до Верховного Суду
01 грудень, 2017, 21:28