У Луцьку створили дошку #ТутБувЯ

У Луцьку створили дошку #ТутБувЯ
У Луцьку на вулиці Галшки Гулевичівни з’явилася дошка #ТутБувЯ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Тарас Пахолюк.

За його словами, дошку створили як альтернативу зіпсованих фасадів і міських об'єктів надписами прохожих.

"Вона, на жаль, не захистить місто від вандалізму, але створить альтернативу для дорослих і особливо дітей. Ідея дошки пропонує ігровими методами задуматися над великою кількістю об'єктів інфраструктури, історії та пам'яті, які постійно пошкоджуються хуліганами. Для цього ми використали давню генетичну здатність людини залишати записи в печерах, на скелях, в гробницях і келіях", - йдеться у дописі.

Дошка має слугувати певним засобом реалізації людських бажань залишити свій слід, яким би він не був. Матеріал був навмисно вибраний і збережений в своєму природному стані (чорний необроблений метал і шліфований бетон), щоб показати простоту і природність рішення, а також не вибиватися із контексту.

Встановлення дошки стало можливим завдяки Управлінню туризму та промоції міста Луцької міської ради, Молодіжному центру Волині, NGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа", Active Citizens Ukraine, British Council.

Також в реалізації допомогли Валерія Палагута, parallel studio, ProPolis (різностороння допомога), Катерина Мойсіюк (бюрократичний супровід впродовж всієї реалізації), Юрій Крась (допомога з очисткою ділянки), Михайло Скиба і Basalt Technology (робота з металом), лучанин Сергій (допомога з будматеріалами), Олена Палагута (транспортна підтримка), Анна Товстуха і Ярослав Белінський (підготовка до польових умов реалізації), сусіди Тараса Пахолюка Володимир і Микола (допомага з водою і електрикою), Катерина Яцушек (леттерінг) тощо.

"Просимо туристичних гідів, лучан і всіх небайдужих приводити гостей сюди, а також слугувати цензорами надписів. Дошка - це маленька модель міських стін, і на маленькому об'єкті ми можемо навчитися зробити наше місто кращим і культурнішим", - зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дошка, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створили дошку #ТутБувЯ
04 грудень, 2017, 14:38