У Луцьку подорожчає тепло і гаряча вода

У Луцьку подорожчає тепло і гаряча вода
У Луцьку зросте вартість послуг, які надає державне комунальне підприємство «Луцьктепло». Відтак, вартість гігакалорії тепла для населення зросте на 11,6%, а ціна кубометра гарячої води – на 12,3%.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконкому 6 грудня.

У зв'язку зі зростанням вартості окремих складових витрат, які впливають на собівартість послуг, діючі тарифи на послуги опалення та централізованого постачання гарячої води не відповідають рівню економічно обґрунтованих витрат на виробництво та постачання цих послуг.

Окрім того, у зв’язку зі змінами в організації виробництва послуг ДКП «Луцьктепло» здійснило розрахунок нових тарифів на послуги. Водночас директор ДКП Валентина Малютіна повідомила, що зростання вартості в основному покриє субсидія, тобто кошти має відшкодовувати держава. Таким чином, підприємство не отримає коштів, а вони одразу будуть перераховані на рахунки постачальників.

Мовляв, необхідність збільшення вартості послуг виникла через те, що тариф, закладений для ДКП на купівлю газу, вищий, ніж закладений в тарифі. Окрім того, у діючому тарифі не було закладено достатньо коштів на ремонт мереж, кошти на відшкодування кредитів тощо.

Таким чином, новий тариф дасть змогу лише мінімально не отримувати збитків та обслуговувати мережі.

Зрештою члени виконкому проголосували за нові тарифи. Завтра їх опублікують на сайті підприємства, а чинними вони стануть через 15 днів. Для населення тариф на теплову енергію сягне 1232,24 грн/Гкал (без ПДВ), а вартість кубометра гарячої води 86,79 грн за 1 м3; за умови підключення рушникосушильників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.