У Ратному завершили облаштування Стенду Героїв

У Ратному завершили облаштування Стенду Героїв
Біля дошки пам’яті загиблим учасникам Майдану та АТО в Ратному поклали бруківку.

У 2015 році ідея встановлення дошки пам’яті загиблим учасникам війни з Росією була втілена в життя з ініціативи місцевого атовця Андрія Ященка головою РДА Андрієм Харламповичем, - повідомили в прес-службі РДА.

«Андрій Ященко і спроектував дошку, написи, фото. Пам’ятаю, під час зустрічі з волонтерами Ратнівщини, обговорювали проект пам’ятної дошки. Було безліч пропозицій стосовно зовнішнього вигляду та всі однозначно сказали, що увіковічнити пам’ять земляків, які полягли, захищаючи Батьківщину потрібно. Це найменше, що ми могли зробити для них та їх родин», - розповідає голова райдержадміністрації Андрій Харлампович.

Так, 26 грудня 2015 року була встановлена дошка, де зображені фотографії семи молодих військових з нашого району: Іван Тричук (смт Ратне), Микола Повх та Дмитро Коляда (с. Велимче), Василь Білітюк та Леонід Луцик (смт Заболоття), Олександр Вавдіюк (с. Щитинська Воля) та Василь Корнелюк (с. Млинове).

А вже сьогодні повністю облаштована територія біля дошки пам’яті - укладено бруківку.

Варто зазначити, що саме голова райдержадміністрації Андрій Харлампович профінансував встановлення пам’ятної дошки, закупив та оплатив роботу будівельників, які укладали бруківку. До благородної справи долучились волонтери-підприємці Сергій Лідовський та Володимир Луцюк, директор ТзОВ «Луцьккомунбуд» Ігор Швець.

Справді в центрі селища біля районної центральної бібліотеки ратнівчани мають гарно облаштоване місце пам’яті. Кожен може прийти та вшанувати захисників, які ціною власного життя боролися за наш спокій та мирне життя, а також пам’ять Ангелів Небесної Сотні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ратне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ратному завершили облаштування Стенду Героїв
08 грудень, 2017, 01:04