У Ковелі підпалили офіс «Свободи»

У Ковелі підпалили офіс «Свободи»
У місті Ковелі на Волині вночі 22 листопада невідомі підпалили офіс міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За свідченням очевидців, загорання трапилося близько 4.30 години ранку, розповідають у прес-службі цієї політсили.

Ці ж очевидці переповідають, що коли на місце надзвичайної події приїхали пожежники, то вхідні двері офісу виявились не замкненими – очевидно, припускають, їх перед тим зламали.

Зі слів голови Ковельської міської організації ВО «Свобода», депутата міської ради Вадима Ткачука, з офісу викрали системний блок партійного комп’ютера, в якому зберігалася вся інформація про партійну діяльність, членство та прихильників партії за останні чотири роки.

Зникла, каже Ткачук, й деяка інша офісна техніка, а паперова документація виявилась розкидана, видно, що серед паперів щось шукали.

«Побачене мною на місці події не залишає сумнівів, що це зумисний підпал. І те, що офіс «Свободи» спалили саме в День Свободи, наштовхує на думку, що це – теж не випадково. Я впевнений, що це спроба грубого тиску і залякування активістів ВО «Свободи» за їх активну протидію режиму Януковича та її ставленикам на місцях, за послідовне відстоювання інтересів українців, ковельчан. У цьому також переконує той факт, що в Ковелі останнім часом чогось трапляється аж надто багато «випадкових» пожеж», – прокоментував те, що сталося Вадим Ткачук.

Як пише Про Ковель, приміщення, збудоване ще за часів Польщі, уже чимало років орендують кілька організацій: з одного боку розміщується керівництво садівничого масиву «Урожай» та Волинська обласна громадська організація «Пісочне», а з іншого, центрального, Ковельська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Дільничні інспектори по гарячих слідах шукають хоча б якихось свідків цієї події. Обходять усі квартири прилеглих будинків.
Мешканець будинку №8, що на вулиці Сагайдачного, Леонід Ніколаєв каже, що спершу почув сильний тріскіт, немовби хтось у дворі салютує.

Він висунув ще одну версію пожежі. Він припускає, що трагедія могла статися від загорання старої електропроводки з боку кімнати, яку орендує керівництво садівничого масиву, оскільки саме вони для особистого обігріву користувались електроприладами.

Свободівці ж стверджують, що під час холодів вони свої кілька кімнат взагалі не опалювали.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Про Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі підпалили офіс «Свободи»
22 листопад, 2011, 12:36