Служби у справах дітей порушують закон, – прокуратура Волині

Служби у справах дітей порушують закон, – прокуратура Волині
Органи опіки та піклування Волині не повністю виконують обов'язки щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До такого висновку дійшли органи прокуратури, провівши відповідні перевірки, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Перевірками виявлено, що не завжди з'ясовується наявність у таких дітей житла та майна, не забезпечується його закріплення та збереження за дітьми тощо.

Прокуратурою Іваничівського району при перевірці у службі у справах дітей Іваничівської районної державної адміністрації встановлено, що в окремих особових справах дітей були відсутні акти опису житла та майна, рішення про призначення опіки над майном, акти прийому-передачі.

Такі ж порушення виявлялись Любомльським міжрайонним прокурором, прокурорами Горохівського, Камінь-Каширського та Старовижівського районів.

Окрім того, не всі служби у справах дітей ретельно слідкують за належними умовами утримання та виховання у сім'ях.

Так, працівниками служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації не проводились перевірки щодо умов утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім'ях опікунів, піклувальників, дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях.

Перевірками таож виявлено порушення вимог закону щодо надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які досягли повноліття.

Мають місце факти порушення вимог закону щодо проведення виплат щомісячної компенсації на безоплатне харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, у Луцьку заборгованість із виплати такої компенсації становила 35 тис. грн. Погашено її було лише за результатами розгляду подання, внесеного прокурором міста Луцькому міському голові.

За поданнями Володимир-Волинського міжрайонного прокурора, внесеними з аналогічних підстав у Володимир-Волинську районну державну адміністрацію та Володимир-Волинську міську раду, виплачено 112 тис. грн. такої компенсації.

За результатами перевірок додержання в області законодавства, спрямованого на захист житлових та майнових прав соціально незахищеної категорії дітей, минулоріч органами прокуратури області порушено дві кримінальні справи, пред'явлено п'ять позовів, внесено 36 подань, принесено 27 протестів. До відповідальності притягнуто 30 посадових осіб, поновлено права 1350 дітей, в інтересах соціально незахищеної категорії дітей відшкодовано 305 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто контролює ці показники ? Сама прокуратура.Хочаб один приклад навели правдолюбці. Їх хто коли вже перевірить. Мабудь найвищий суд на небі. Вони ж самі думають що вони неземні істоти.

Відповісти
Показники....для їх осовне дати показники....
Відповісти
В нинішніх умовах захистити чиїсь майнові права дуже складно, навіть з досвідченими юристами. У службах юридична освіта не є обовязковою. Тому висновок тільки один - працюють в силу своїх можливостей, часто обмежених...
Відповісти
Останні новини
Служби у справах дітей порушують закон, – прокуратура Волині
08 січень, 2013, 18:27