До середньої зими ми готові, - головний «комунальник» Луцька

До середньої зими ми готові, - головний «комунальник» Луцька
Сніг цього року у Луцьку випав чітко за календарем. Захурделило якраз у перші дні грудня. І хоч лежав сніг недовго, комунальникам все ж прийшлося трохи попрацювати.

Чи був Луцьк готовим до зими і як борються із снігом у прилеглих до Луцька селах, дізнавалося ІА "Конкурент".

ЮРІЙ КРАСЬ, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ


"Проблем не було, адже й снігу було не так вже багато. Я вважаю, що ці два дні дозволили усім комунальним службам перевірити, що працює, а що – ні. Деяка техніка почала виходити з ладу, щось відремонтували. Комунальники почали виїжджати 3 грудня із 19:00 години, спершу техніка почистила і посипала мости, а вже потім з 21:00 і до ранку розчищали дороги.

Єдине, чого нам бракує, це тротуарної техніки. Але, думаю, взимку будемо справлятися із тією, що є. До середньої зими, якщо не буде аномальних опадів, то ми готові. Є і сіль, і підготовлені суміші. Все є для того, аби нормально перезимувати".

ЮРІЙ СЕМЕНЮК, ГОЛОВА ПІДГАЙЦІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

"У нас є своя техніка, є два трактори. Ми розчищаємо дороги від снігу своїми силами. А коли виникає потреба, то просимо дорожників, щоби ще вони задіювали свою техніку. Буває, йде такий сніг, що треба велику техніку. Але дорожники не завжди в такі моменти вільні, адже вони повинні розчищати траси, тому стараємося розчищати самі. Щоб ні від кого не бути залежними.

А щодо людей, то вони різні. Одні будуть сидіти на телефоні і чекати, щоби їм дорогу розчистили, а інші самі беруться за лопати".

ДЕПАРТАМЕНТ МУНІЦИПАЛЬНОЇ ВАРТИ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Відділ контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти у зимовий період стежать за звільнення тротуарів, сходів до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипання їх піском, своєчасне очищення дахів, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки суб'єктами благоустрою. А також муніципали дивляться, чи вчасно вивозять сніг у спеціально відведені місця.

З 2 до 4 грудня цього року муніципали відреагували та вжили заходів на території міста на проспектах Відродження, Волі, Соборності, Президента Грушевського, Соборності, вулицях Лесі Українки, Кравчука, Винниченка, Львівській, Рівненській, Дубнівській, Потебні, Бульварі Дружби Народів щодо розчищення від снігу та ожеледі місць посадки-висадки пасажирів на зупинках громадського транспорту, прилеглих до приміщень територій та дахів будинків від бурульок, а також встановлення заходів безпеки на сходах у вигляді дерев'яних трапів, килимків тощо.

За результатами проведеного огляду вулиць міста, лише впродовж двох діб було видано 128 приписів. Уже станом на 8 грудня виконали 96 приписів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
До середньої зими ми готові, - головний «комунальник» Луцька
09 грудень, 2017, 23:17