Чоловік пустив собі в квартиру чадний газ від сусідів і отруїв шістьох людей

Чоловік пустив собі в квартиру чадний газ від сусідів і отруїв шістьох людей
Стала відома причина отруєння людей у Нововолинську у листопаді 2012 року: господар квартири пустив собі у дім чадний газ з іншої квартири.

Фахівці теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області завершили технічне розслідування групового нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу в побуті, інформує прес-служба відомства.

Нагадаємо, випадок стався 30 листопада 2012 року в п'ятиповерховому будинку № 39 мікрорайону «Шахтарський» міста Нововолинськ. Шістьох мешканців квартири №14 госпіталізували у Нововолинську центральну міську лікарню з ознаками отруєння чадним газом.

За висновками комісії, люди отруїлися через те, що власник квартири №14 самовільно втрутився в систему газопостачання і облаштував примусовий відвід продуктів згорання кухонної витяжки у димовий канал квартири №10, розташованої поверхом нижче.

Через це продукти згорання з квартири №10 через димовий канал і вентиляційну систему потрапили в квартиру №14.

Під час проведення технічного розслідування комісія виявила, що посадові особи та працівники нововолинської філії «Волиньгазу» не раз порушили вимоги нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці. Через такі порушення виникла загроза аварійної ситуації при експлуатації систем газопостачання.

За це до адміністративної відповідальності притягнули 1 посадову особу та 1 працівника Нововолинського УГГ.

Для усунення причин нещасного випадку та запобігання аналогічним нещасним випадкам в майбутньому розроблено низку заходів, запевняють у Держгірпромнагляді.

Так, у Нововолинську планують провести перевірки багатоповерхових житлових будинків мікрорайону «Шахтарський», в яких встановлено газові прилади та апарати, що працюють з відведенням продуктів згорання в димоходи.

Хочуть також провести обстеження димових та вентиляційних каналів багатоповерхових житлових будинків мікрорайону «Шахтарський».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловік пустив собі в квартиру чадний газ від сусідів і отруїв шістьох людей
09 січень, 2013, 13:33