На Волині – один з найвищих рівнів дефляції в Україні

На Волині – один з найвищих рівнів дефляції в Україні
Показник індексу споживчих цін у Волинській області за підсумками минулого року становить 99%, а загалом по Україні цей показник сягає 99,8%.

Про це стало відомо 9 січня під час оперативної наради голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

«Дефляція 1%. Для споживачів це добре. Для виробників-експортерів – це теж добре. Для виробників, які працюють на внутрішній ринок, мабуть, теж добре. Тому що це стабільність ринків. Можна прогнозувати і працювати», - зазначив Клімчук.

Показник індексу інфляції (або споживчих цін) від 2011 року до грудня 2012 року становив 99%. А індекс споживчих цін у грудні порівняно з попереднім місяцем – 99,9%. Таким чином Волинь, за словами Клімчука, разом із ще чотирма областями розділяє перше місце за рівнем дефляції.

Востаннє дефляцію в Україні було зафіксовано за підсумками 2002 року, коли ціни знизилися на 0,6%. 2011 рік Україна завершила із інфляцією у 4,6%, що, утім, було найнижчим показником серед країн регіону. Згідно із бюджетом на 2013 рік, уряд очікує, що ціни мають зрости на 7,9%, повідомляло раніше ВВС.

Довідка:

Інфляція - тривале зростання загального рівня цін, що, відповідно, є свідченням зниження купівельної спроможності грошей.

Дефляція - зменшення різними заходами фінансового і економічного характеру кількості наявних в обігу паперових грошей і нерозмінних банкнот, з метою підвищеня їх купівельної вартості, зменшення рівня товарних цін, боротьби з бюджетним дефіцитом і т. д. Як наслідок — зниження загального рівня цін протягом певного періоду часу. За своїм змістом і наслідками — протилежність інфляції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні дефляція - ні, не чув
Відповісти
Журналісти, перечитайте уважніше статтю на BBC. Клімчука треба в село відправити на бураки, бо він в економіці нуль. Дефляція це оманлива стабілізація, це гірше ніж інфляція. Це ознака падіння рівня виробництва.

ВВС: "Треба пам'ятати, що зворотнім боком цієї радості є падіння виробництва. І на 50% у цьому падінні винна внутрішня економічна політика, а не світова криза і погіршення експортної кон'юнктури"

Тут нема чому радіти, це означає, що держава в повній д..пі.
Відповісти
А депеляція-це те,що б не завадило зробити на фейсі Клімчука:)
Відповісти
Останні новини
На Волині – один з найвищих рівнів дефляції в Україні
09 січень, 2013, 14:29