Банкам України офіційно дозволили не віддавати людям депозити

Банкам України офіційно дозволили не віддавати людям депозити
Верховний суд України видав правову позицію, якою зажадав від судів нижчої інстанції визнавати недійсними депозитні договори банків, якщо документи не відповідають усім законодавчим вимогам, і дозволив фінансистам їх не виконувати при виявленні невідповідностей.

Про це пише Обозреватель з посиланням на UBR.

Українським фінансистам офіційно дозволили не повертати вкладникові його внесок, якщо договір був оформлений із помилками або свідомо спотворений.

"Вкладникам необхідно вимагати від банку видачі ощадної книжки або іншого документа, в якому повинні бути вказані найменування банку, який здійснив касову операцію, дату здійснення такої операції (у разі здійснення касової операції в післяопераційний час - час її виконання).

Крім того, у платіжному документі повинні міститися підпис співробітника банку, який прийняв готівку від вкладника, відбиток печатки (штампа) або електронний підпис співробітника банку, завірена електронним підписом САБ. Без таких реквізитів договір банківського вкладу може бути визнаний нікчемним і людина свої гроші повернути з банку не зможе", - пояснив адвокат Віктор Мороз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виходячи із наведеного у цьому дописі, банк має право не повернути мої гроші, які я поклав у банк, підписавши при цьому договір з банком, який мені сам банк і запропонував підписати?... Тобто, банк спочатку підписує зі мною договір (текст якого сам банк і розробляє), бере у мене гроші, а потім знаходить в тексті свойого ж договору якусь невідповідність чи помилку і на цій підставі привласнює мої кошти? Чи я щось неправильно зрозумів?
Відповісти
незалежний акціонерно-інвестиційний банк
скорочено - НАІБанк
Відповісти
Як то кажуть не в грошах щастя
Відповісти
Цей Волинь пост робить гучний заголовок,неодноразово,і викликає у людей тимчасову паніку
Відповісти
Останні новини
Банкам України офіційно дозволили не віддавати людям депозити
13 грудень, 2017, 09:28