Училище у Ковелі замовило газ втридорога

Училище у Ковелі замовило газ втридорога
Низка державних установ з 28 грудня по 2 січня уклали угоди з місцевими облгазами на постачання газу за цінами, які значно перевищують звичайний рівень.

Відповідні дані опубліковано в «Віснику державних закупівель», пишуть Наші гроші.

Серед таких установ – професійно-технічне училище №5 у місті Ковель Волинської області замовило «Волиньгазу» 170 тисяч кубометрів газу на 848 тисяч гривень. Вартість газу склала 4 990 гривень за тисячу кубометрів, або $624.

Нацкомісія з регулювання енергетики 28 грудня затвердила на 2013 рік граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, на рівні 3 509 гривень (близько $438) за 1000 кубометрів без урахування ПДВ, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом. Ця ціна газу для держустанов була і минулого року.

В державний бюджет закладена середньорічна ціна російського газу 421 долар.

Як стало відомо 16 січня, вказані у "Віснику державних закупівель" ціни на газ насправді є очікуваними цінами, які бюджетна установа вказує, прогнозуючи ймовірне підвищення ціни на газ. Насправді ж договір з "Волиньзазом" був укладений з цінами, які вказані НКРЕ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.