Луцькому зоопарку затвердили програму розвитку

Луцькому зоопарку затвердили програму розвитку
Луцькрада затвердила програму оновлення та розвитку Комунального підприємства «Луцький зоопарк» на 2018 рік – у її рамках до звіринця планують купити нових тварин, а також провести низку ремонтів.

Про це йшлося під час сесії 15 грудня.

Загалом на програму, яку презентувала очільниця закладу Людмила Денисенко, протягом 2018 року треба залучити 8 млн 800 тис грн. Понад половину коштів – 4,9 млн гривень зоопарк потребує із міського бюджету, а 3,9 млн гривень спрямує із власних надходжень.

Програма спрямована на створення належної матеріально-технічної бази, благоустрою території зоопарку з урахуванням досвіду провідних зоопарків. Окрім того, у звіринці працюватимуть над тим, щоб забезпечити тваринам найкращі умови для життя в неволі та поповнити колекцію новими представниками тваринного світу.

У документі прописали й статті витрат, на які планують спрямувати кошти. Так, наприклад, на заробітну плату працівникам установи треба 3 млн 29 тис грн. з міського бюджету та 586, 1 тис грн власних надходжень.

Для ведення господарської діяльності зоопарку, нарахування фонду заробітної плати відповідно 666,5 тис грн з міської казни та 128, 9 тис із власних надходжень. Для сплати за електроенергію треба буде орієнтовно 356, 8 тис грн з міського бюджету, та ще 320 тис зоопарк має перерахувати із власних надходжень.

На капітальний ремонт вольєрів хочуть спрямувати 600 тис грн із власних надходжень, ще 100 тис грн – для придбання тварин та поповнення колекції зоопарку. Загалом 70 тисяч треба спрямувати на купівлю медикаментів, а 100 із власних надходжень – на капремонт адмінспоруди.

150 тис грн проситимуть із міського бюджету для придбання ремонтних матеріалів, а 300 тис на умовах аналогічного фінансування – для огородження або ж укріплення берегів.

До бюджету підприємство очікувано сплатить півмільйона ПДВ. Навчальні семінари, поїздки та заходи у зоопарку фінансуватимуть із власних надходжень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькому зоопарку затвердили програму розвитку
15 грудень, 2017, 10:08