Чого не вистачає для гендерної рівності: думки луцьких експертів

Чого не вистачає для гендерної рівності: думки луцьких експертів
Між чоловіками і жінками існує ворожнеча, немає достатньої співпраці, яка необхідна для того, щоб усім членам суспільства було комфортно.

Про це розповіла християнський сімейний психолог Альона Юхимчук в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд Live» на телеканалі «Нова Волинь», - передає Конкурент.

Зі слів Альони Юхимчук, проблема стосунків жінок і чоловіків є дуже давньою. У сучасному суспільстві між ними не вистачає співпраці, яка б забезпечила комфортне співіснування. Якщо звернутись до Святого Письма, то там чітко видно, що Бог створив чоловіка і жінку абсолютно рівними.

«Моя позиція полягає в тому, що потрібно навчитися поважати один одного», – зазначила вона.

Саме ця ворожнеча, на думку Альони Юхимчук, призвела до дискримінації прав жінок.

«Це і проблема сексуального насильства, домашнього, фізичного та емоційного насильства, проблема торгівлі людьми, проституції, порнографії... Але ми можемо їх вирішити», – вважає психолог.

Оксана Ярош, директор ГО «Гендерний центр», професор політології, зазначила, що існує проблема реалізації прав жінок у суспільстві.

«Оскільки суспільство розвивалося таким чином, що світ жінки – це родина, а чоловік – весь світ (такий був розподіл ролей), то на сьогодні там, де суспільно-політична реалізація жінки (кар'єра, вибори, топ-посади), вони є чоловічі... Якщо говорити про реалізацію жінки в суспільно-політичному контексті, тут є порушення прав. А порушення прав чи їх обмеження і називається дискримінацією», – розповіла Оксана Ярош.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Альона Юхимчук - скрєпи.
Оксана Ярош - класна тьотка.
Відповісти
Нині чим більше мужиків об"єгорила жіночка, тим вищий її рейтинг в жіночій ієрархії...
Відповісти
Проблема з пальця висосана. В Європі все гендер-шмендер. Тільки чому корінних гендерно толєрантних европейців стає все менше і менше, а арабів все більше і більше, це ж не бідна Україна з її дискримінацією? Дайте відповідь, гендерно рівні особи експерти?
Боюсь сказати панянки, то не толєрантно і по сексистські))
Відповісти
Вже догендерилися, що чоловіки скоро теж будуть виборювати чоловічі права,прохфессори грантоїди відстоюють якісь фантасмогеричні права! Тереза мей, теччер, в нас юля, надя, кума рошена " алег невада винеси козла" і куча чуча, і закінчуючи грібаускайте і меркель, яка гендерна нерівність пані Оксано? дали бабок і треба ж відпрацьовувати чи не так? В буденному житті, чоловік взагалі став рабом жінки, повинен сам заробити на житло і авто, мати дохід не менше 20 тис, самому ж взяти фінансову частину весілля і усього подальшого життя, а жінка дає тільки секс, борщ,і дитину народить, то хто тут гендерно нерівний я незрозумів пані Оксано?
Відповісти
Пані Оксано, ось вам приклад гендерної рівності, готові до неї жіночки наші? https://www.facebook.com/ivlita.net/videos/642195219502463/
Відповісти
Останні новини
Чого не вистачає для гендерної рівності: думки луцьких експертів
15 грудень, 2017, 23:02