Ми маємо захистити права людини в умовах подолання наслідків війни на Донбасі, – Ігор Лапін

Ми маємо захистити права людини в умовах подолання наслідків війни на Донбасі, – Ігор Лапін
Робоча група з правозахисників, Урядового уповноваженого з прав людини та народних депутатів другий місяць напрацьовує принципи так званого перехідного правосуддя. Наступним кроком буде громадське обговорення напрацьованої концепції.

Про це повідомляється на сайті нардепа Ігоря Лапіна.

«Учасники групи відзначають, що ключові питання, відповіді на які шукаємо, наступні – звільнимо Донбас, а що далі? Кого судимо, кого люструємо? І не треба забувати, що в інтересах держави сформувати запобіжники, щоб той хто брав в руки зброю вчора, завтра не захотів цього робити», – йдеться на сайті.

Робоча назва концепції – «Засади державної політики захисту прав людини в умовах подолання наслідків збройного конфлікту».

«На наступний пленарний тиждень парламент має проголосувати за законопроект 7163, яким фактично визнається збройна агресія РФ на Донбасі, факт тимчасової окупації ОРДЛО і покладається відповідальність на РФ за ситуацію на окупованих територіях. Але мають бути наступні кроки держави щодо формування засад державної політики захисту прав людини в умовах подолання наслідків збройного конфлікту», – пояснив необхідність напрацювання такої концепції учасник робочої групи, нардеп Ігор Лапін.

Учасники робочої групи відзначають, що без пропозицій громадськості, а особливо тих, хто жив, живе чи їздить на окуповані території, не обійтись. Тому звертаються до тих, хто «в темі» – які права, обов'язки, відповідальність законотворець має закласти в засади державної політики, щоб припинити війну і прийти до миру, – зазначають на сайті нардепа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас президент молодец-умничка
Відповісти
Останні новини
Ми маємо захистити права людини в умовах подолання наслідків війни на Донбасі, – Ігор Лапін
16 грудень, 2017, 23:42