Чоловік, що нападає на дівчат Нововолинська, – на обліку в психіатра

Чоловік, що нападає на дівчат Нововолинська, – на обліку в психіатра
Чоловік, який пристає до дівчат в центрі Нововолинська, має психічне захворювання.

Про це пише БУГ.

Працівники поліції провели профілактичну бесіду з чоловіком та його батьками з приводу надання йому медичної допомоги.

Нагадаємо, у Нововолинську є чоловік, який гуляє по “стометрівці”, недалеко від пам’ятника героям, та пристає дівчат. 39-річний чоловік проживає в будинку неподалік разом з батьками.

14-го грудня поліція отримала заяву на цього чоловіка від місцевої жительки. Він перебуває на обліку в психіатра, його має обстежити лікар та вирішити питання щодо надання медичної допомоги.

Заступник начальника Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів, що поліцейські знають про ситуацію, яка склалася в місті.

Галащук пояснив, що відповідно до чинного законодавства щодо таких осіб вони можуть подавати клопотання для примусового направлення на госпіталізцію в психоневрологічне відділення нововолинської лікарні.

Затримати чоловіка не мають права, так як і не має достатніх підстав. Є лише одна заява, а інші потерпілі не звертаються в поліцію.

Для довіки: в Україні діє закон “Про психіатричну допомогу“, який визначає правові та організаційні засади
забезпечення громадян психіатричною допомогою. У 2016-му році рішенням Конституційного Суду України до закону були внесені зміни, який посилив захист прав та свобод осіб із психічними захворюваннями.

Тому і поліція, і навіть медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні, а тим більше затримати. Для надання медичної допомоги потрібна згода не лише батьків, але і самого чоловіка, або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто, скоєння кримінального правопорушення - це не достатня підстава? Що значить тільки одна заява - не треба працювати, чекаємо жертв?
Неохідно нагадати, закон в який внесли зміни, який посилив захист прав та свобод осіб із психічними захворюваннями, не ВІДМІНЯВ ЗАХИСТ прав та свобод осіб БЕЗ психічних захворювань!!!
Відповісти
Останні новини
Чоловік, що нападає на дівчат Нововолинська, – на обліку в психіатра
16 грудень, 2017, 18:14