На заході України завтра похолоднішає

На заході України завтра похолоднішає
Погодні умови на території України у понеділок, 18 грудня, будуть здебільшого дуже складними, а синоптична ситуація – вельми строкатою. Так, на заході серйозно похолодає, а на півдні, півночі та в центрі випадатиме мокрий сніг, натомість на сході буде дуже тепло, проте тут дощитиме.

Про це повідомила відомий синоптик Наталка Діденко, - передає 24 канал.

«На Заході похолодає серйозно, навіть завтра вдень вже ймовірно спостерігатиметься 2-6 градусів морозу! Сніг пролітатиме, але такий собі, невеличкий та місцями. На Сході, навпаки, буде тепло, до +7 – +10 градусів, з дощами (вночі навіть сильними дощами) та штормовим вітром. На Півдні, а саме на Одещині та Миколаївщині очікуються мокрий сніг, дощ і налипання мокрого снігу, а також сильний вітер. На Запоріжжі та у Херсонській області переважатиме дощ, але також буде і сильний вітер», – підкреслює фахівець.

Прогноз погоди на понеділок, 18 грудня, у містах України:

Ужгород – -1…+1
Львів – -1…-3
Івано-Франківськ – -1…-3
Тернопіль – -1…-3
Чернівці – -1…-3
Хмельницький – -1…-3
Луцьк – -1…-3
Рівне – -1…-3
Житомир – -1…-3
Вінниця – +1…+3
Одеса – +4…+6
Миколаїв – +3…+5
Херсон – +7…+9
Сімферополь – +9…+11
Кропивницький – +1…+3
Черкаси – +1…+3
Чернігів – +1…+3
Суми – +3…+5
Полтава – +2…+4
Дніпро – +7…+9
Запоріжжя – +7…+9
Донецьк – +7…+9
Луганськ – +7…+9
Харків – +6…+8
Київ – 0…-2

До слова, схожі погодні умови прогнозує й Український гідрометцентр. За інформацією синоптиків, у західній частині місцями очікується невеликий сніг, а температура протягом доби становитиме – 1 – -6 градусів.

«У Карпатах вдень очікується -3 – -8 градусів морозу. У східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях переважатиме дощ, а температура підніметься до +5 – +10 градусів тепла. На решті території очікуються складні погодні умови: дощ і сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Зокрема, у північних та центральних областях прогнозуються хуртовини, а температура протягом доби тут становитиме від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. У Миколаївській, Полтавській та Сумській областях – 2 – 7 градусів тепла», – зазначають метеорологи.

Водночас спеціалісти зауважили, що вітер переважно буде північно-західним, а швидкість його ставитиме 7-12 метрів за секунду, також місцями, окрім заходу, очікуються пориви до 15-20 метрів за секунду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На заході України завтра похолоднішає
17 грудень, 2017, 20:00