Як волинські нардепи голосували за декриміналізацію статтей Тимошенко і Луценка

Як волинські нардепи голосували за декриміналізацію статтей Тимошенко і Луценка
Верховна Рада не підтримала декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою засуджені Юлія Тимошенко та Юрій Луценко.

Відповідний законопроект №1099 у першому читанні отримав лише 161 голос «за», пише Українська правда.

Партія регіонів дала 8 голосів, «Батьківщина» – 75, УДАР – 33, «Свобода» – 34, КПУ – 0, позафракційні – 11 голосів.

Проти голосували 3 депутати, утримався 1, не голосували 224 депутати, усього 389.

Відповідно до даних поіменного голосування, що містяться на офіційному сайті Верховної Ради, не голосували депутати від «Батьківщини» Олександр Бригинець, Микола Катеринчук, Руслан Князевич та Ігор Бриченко.

Відсутніми виявились 20 нардепів «Батьківщини», у тому числі й сам ініціатор проекту Віктор Швець, а також Микола Мартиненко, який має на Волині бізнес та двічі обирався у парламент у мажоритарному окрузі в Ковелі.

Депутати «Батьківщини», УДАРу й «Свободи» покинули залу засідань парламенту після провалу голосування про декриміналізацію статей 364 і 365 КК, за якими засуджені Юлія Тимошенко та Юрій Луценко.

Серед волинських депутатів декриміналізацію підтримали лише чотири депутати: Юрій Савчук (УДАР), Анатолій Вітів («Свобода»), Євген Мельник («Свобода») та Григорій Смітюх (Партія регіонів).

Не голосували взагалі, хоч були зареєстровані Катерина Ващук (Партія регіонів), Адам Мартинюк (КПУ) та Валерій Черняков («Свобода»).

А усі позафракційні волинські самовисуванці (Ігор Палиця, Степан Івахів, Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк) були відсутні під час голосування.

Як пояснив виданню ВолиньPost народний депутат, очільник волинського осередку ВО «Свобода» Анатолій Вітів, його однопартієць Валерій Черняков не голосував за принциповий для опозиції законопроект не навмисно.

«Двоє депутатів від «Свободи» у той момент вийшли і просто не були в залі. Валерій Черняков після того інциденту зі стріляниною має проблеми зі здоров’ям. Він не завжди себе добре почуває. А позиція нашої політичної сили не змінилася, ми були одностайні у цьому питанні. Це політичне рішення», – зазначив Вітів.

«Ніхто зі «Свободи» не може натиснути не на свою кнопку. Це наша позиція. Якщо ми хоча б один раз це зробимо, то опустимося до методів Партії регіонів», – додав обранець, наголошуючи, що за відсутніх колег свободівці не голосують принципово.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітів не мели,в Чернякова усе нормально зі здоровям,хіба що частіше ходить в туалет))))
Відповісти
А Івахів під час виборчої кампанії так голосно заявляв, що буде вимагати звільнення політв'язнів - Тимошенко і Луценко, а сьогодні коли вирішується їх доля то він відсутній, що тим самим ніби проголосував проти декриміналізації цих статтей.
Відповісти
Чия доля? :)))
Відповісти
Не лише Івахів, а і Палиця і Єремєєв говорили що вони за звільнення Луценко і Тимошенко. Наші олігархи чітко виконують вказівки Чечетова.
Відповісти
Останні новини
Як волинські нардепи голосували за декриміналізацію статтей Тимошенко і Луценка
11 січень, 2013, 17:47