Хочуть підвищити вікову планку продажу цигарок і алкоголю

Хочуть підвищити вікову планку продажу цигарок і алкоголю
Заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський вніс у Раду законопроект, яким пропонується збільшити мінімальний вік покупців алкогольних напоїв та тютюнових виробів з 18 до 21 року.

Крім того, депутат пропонує заборонити продавати вказану продукцію з 22 вечора до 8 ранку п'яним особам, а також встановлювати торгові точки з алкоголем і сигаретами в радіусі 200 метрів від шкіл та дитсадків і на АЗС, пише ТСН.

Заборона не буде стосуватись закладів громадського харчування, де напої з градусом можна купити на розлив.

Крім того, законопроект передбачає обмеження кількості видачі ліцензій на роздрібний продаж алкоголю і тютюну залежно від кількості населення та значне розширення повноважень органів місцевого самоврядування стосовно регулювання та контролю за роздрібним продажем алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зокрема, пропонується надати міським, сільським та селищним радам повноваження визначати кількість ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном за квотою одна ліценція на 10 тисяч мешканців та ухвалювати рішення про продаж таких ліцензій на аукціоні, а виконавчим органам цих рад — видавати відповідні ліцензії суб'єктам підприємництва.

Органам місцевого самоврядування також пропонується надати право запроваджувати додаткові обмеження місць та часу продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підтримую ценз до 21 р.!
Відповісти
За алкоголь - безперечно +

а ось за сигарети по-моєму перебір. Але з другої сторони, при таких умовах ймовірно збільшиться контрабанда дешевих сигарет та алкоголю, яких будуть продавати з-під лавки. Це очевидно.
Відповісти
Останні новини
Хочуть підвищити вікову планку продажу цигарок і алкоголю
12 січень, 2013, 09:46