Волинянина, який підпалив співмешканку, засудили на 7 років

Волинянина, який підпалив співмешканку, засудили на 7 років
Волинянина, який облив бензином свою співмешканку та підпалив її, засудили до семи років позбавлення волі, адже внаслідок таких дій жінка в муках загинула у лікарні.

Чоловік скоїв злочин ще в липні 2010 року, пише IA ZIK.

Після спільного чаркування в літній кухні чоловік посварився зі співмешканкою. Тоді він узяв пляшку з бензином, облив ним непокірну жінку та підпалив. Внаслідок опіків та травм жінка загинула.

Ковельський міськрайонний суд визнав волинянина винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої). Зловмиснику призначили покарання у 5 років позбавлення волі.

Однак і державне обвинувачення, і захист подали апеляційні скарги на вирок суду першої інстанції. На думку прокурора, для засудженого обрали необґрунтовано м’яку міру покарання.

Натомість адвокат просив суд змінити міру покарання та звільнити його клієнта.

«Судом не враховано ряд пом’якшуючих обставин. Зокрема, що засуджений не вчинив жодного правопорушення, впродовж довгих років добросовісно працював механізатором у СТзОВ імені Івана Франка, колектив якого клопотав не позбавляти його волі, та є особою пенсійного віку», – пояснив адвокат.

Зрештою, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області встановила, що суд першої інстанції безпідставно пом’якшив вирок чоловіку. Отож, служителі Феміди засудили чоловіка вже до семи років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.