На сороковини Івана Корсака презентують книгу

На сороковини Івана Корсака презентують книгу
Відомому волинському письменнику та благодійнику Івану Корсаку рідні та близькі на його сороковини хочуть презентувати книгу "Із кореня дужого".

Про це пише Gazeta.ua.

"Іван Феодосійович уранці поїхав до Києва у справах. Дорогою йому стало зле. Водій змушений був повернутися до Луцька. В лікарню приїхала й дружина Івана ­Феодосійовича. Та врятувати його не змогли. У нього зупинилося серце, — каже 32-річна Ольга Волкова, літературний агент письменника Івана Корсака.

Помер письменник 7 грудня на 72-му році.

Іван Корсак народився у селищі Заболоття Ратнівського району на Волині. Мав дві вищі освіти — агронома й журналіста. Працював у газетах "Радянське Полісся", "Народна трибуна". 18 років був шеф-редактором видання "Сім'я і дім".

"Три роки тому Іван Феодосійович відійшов від газет — дав дорогу молодим. Сам займався літературною роботою. Мав багато планів. Устиг закінчити два рукописи. Збирав інформацію про видатних художників краю. Хотів про них написати. Одна з його книжок "Із кореня дужого" зараз у видавництві. Рідні хочуть презентувати її в Києві на його сороковини. Влаштують тоді вечір пам'яті Івана Феодосійовича", — розповідає Ольга Волкова.

Корсак писав романи, повісті й оповідання про знакові історичні постаті. Інформацію про них збирав в архівах і музеях. Видав понад 20 книжок.

"Основна тематика його творів — історія в постатях. Багато книжок дарував, особливо школам і бібліотекам. Хотів, аби люди знали свою історію. Був виважений та інтелігентний. Підтримував творчих людей. Часто організовував творчі вечори й зустрічі у Києві й Луцьку", — говорить Ольга Волкова.

Літератора поховали у селі Гаражджа під Луцьком поряд із молодшим сином Володимиром. Він помер 18 років тому. В Івана Корсака лишилися дружина 70-річна Марія, син Віктор, 48 років, троє онуків і правнук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.