У 2012-му побільшало порушень у торгівлі алкоголем та цигарками

У 2012-му побільшало порушень у торгівлі алкоголем та цигарками
На Волині минулоріч виявлено на третину більше порушень в сфері обігу алкоголю і тютюну.

Працівники регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області у 2012 році провели 247 перевірок в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У підсумку виявили 448 порушень, що на 116 порушень більше ніж у 2011 році, повідомили у прес-службі Державної податкової служби у Волинській області.

Зокрема, податківці зафіксували 47 випадків, коли підприємці торгували алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій.

Як свідчать матеріали перевірок, не всі представники підприємницької спільноти дотримуються умов цінової політики. Зокрема, виявлено 74 факти продажу тютюнових виробів за завищеними цінами.

Що стосується алкогольних напоїв, то податківці 68 разів фіксували випадки, коли торгували спиртним за цінами, нижчими за встановлені мінімальні ціни.

Аби мати більший зиск, волинські підприємці у 39 встановлених випадках зберігали та реалізовували алкоголь, тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку або без таких марок.

В деяких торгових точках відсутня будь-яка наочна інформація про заборону куріння – це 23 встановлених факти порушень. Тепер на підприємців-порушників очікують фінансові санкції на загальну суму 1034,1 тисяч гривень.

Довідка

Станом на 1 січня 2013 року на території Волині діє 2932 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2420 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У 2012-му побільшало порушень у торгівлі алкоголем та цигарками
13 січень, 2013, 16:35