Суд виправдав колишнього заступника мера Луцька від закидів у корупції

Суд виправдав колишнього заступника мера Луцька від закидів у корупції
Луцький міськрайонний суд закрив провадження по адміністративній справі про вчинення корупційного правопорушення колишнім заступником луцького мера Василем Байцимом у зв’язку з відсутністю в його діях порушення.

Власне, на Василя Байцима працівники СБУ склали протокол про корупційне діяння, яке він буцімто вчинив, перебуваючи на посаді заступника мера, пише IA ZIK.

За версією державного обвинувачення, 10 січня 2012 року Байцим скерував до генерального консульства Республіки Польща листа із проханням посприяти у видачі безоплатних віз п’ятьом активістам громадського об’єднання Ківерцівський бізнес-інкубатор. Серед них – рідна сестра Байцима та її чоловік. Отож, такими діями начебто було завдано збитків обсягом 175 євро (вартість візи – 35 євро). Правоохоронці повважали, що Байцим діяв із корисливих мотивів.

Щоправда Байцим свою провину у вказаному адмінправопорушенні заперечив. Адже до нього звернулися представники Волинського бізнес-інкубатора з письмовим проханням посприяти цим активістам.

«До листа вони додали всі потрібні документи – запрошення польської сторони та реєстраційний номер заявки на участь у конкурсі проектів», – сказав Байцим. Та й подібних листів він підписував чимало.

З його слів, ці особи їздили за кордон не у приватних справах, а для налагодження міжнародних стосунків. Та й, зрештою, вони брали участь в конкурсі проектів у межах програми Польща-Білорусь-Україна, де виграли окремі проекти.

«Серед моїх функціональних обов’язків – налагодження міжнародної співпраці, сприяння в цьому громадським організаціям», – зазначив Василь Байцим.

Низка свідків засвідчили в суді: Ківерцівський бізнес-інкубатор – цілком дієве об’єднання, яке співпрацювало, приміром, із Центром промоції Підляшшя з Білостоку. Зрештою, представники цієї організації за кордон для налагодження стосунків із польськими партнерами виїздили неодноразово.

Адвокат Андрій Осіпов (депутат Луцької міськради, – ред.), який захищав Байцима, заявив: ніяких збитків узагалі не було завдано. П’ятеро осіб, яким, за версією СБУ і прокуратури, видали безкоштовно візи, насправді за одержання цих документів заплатили. У суді ж представили квитанції про оплату. Більше того, слідчі не змогли довести корисливого умислу, який повинен бути обов’язковим атрибутом корупційного правопорушення. Адже закон про протидії корупції не включає до кола близьких осіб рідної сестри. На клопотання захисту до матеріалів справи було долучено довідку про витрати підзахисного на правову допомогу обсягом 4 тисячі гривень.

Зрештою, суддя закрив провадження по справі у зв’язку з відсутністю складу події адмінправопорушення. Сторони можуть оскаржити цю постанову в апеляційному порядку впродовж 10 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Байцим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да ребятки, и я подумал что речь про Антона.
Відповісти
А что - "Антон" был когда-то заступником луцького мера?:)
Відповісти
Не умничай. Заголовок выглядел иначе.
Відповісти
эх жаль жаль
Відповісти
Думали, пацан підзаробив на виборах - може поділиться. Блін, такий облом:(
Відповісти
Яке б було рішення суду, якщо б Василь Федорович не написав заяви на звільнення?
Відповісти
Виправдали, бо вчасно пішов з посади, звільнивши місце ПРОМІНЬцю :)
Відповісти
Нужно подавть на исполнителй в суд,чтобы заказщикам отрыгнулось!
Відповісти
Байцима "вижили" не тому, що його місце комусь приглянулось, а тому, що перешкоджав здійснювати різноманітні афери та оборудки своєму ж колезі. Зверніть увагу чиєю підтримкою прагнуть заручитись потенційні кандидати на вакантну посаду зама.
Відповісти
Молодец выкрутился!
Это подарок Гузю к прошедшим праздникам, он опять протупил и обломался.
Відповісти
Останні новини
Суд виправдав колишнього заступника мера Луцька від закидів у корупції
14 січень, 2013, 18:03